Je huis verduurzamen. Hoe doe je dat?

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om het huis te verduurzamen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Duurzame producten gaan langer mee, waardoor je niet telkens nieuwe producten hoeft te kopen. In dit artikel gaan we kijken naar kleine ingrepen aan het huis die een grote impact maken. Er zijn namelijk verschillende dingen die je kunt doen om het huis te verduurzamen, maar aangezien niet iedereen een miljoen op zijn bankrekening heeft staan kijken we in dit artikel naar betaalbare verduurzaming.

Isolatie van het huis

Met een goede isolatie van de muren, de vloeren en het plafond zorg je ervoor dat warme lucht in de winter en koude lucht in de zomer het huis niet verlaten. Hierdoor hoeft de verwarming of de airconditioning minder hard te werken om de gewenste temperatuur te bereiken waardoor de CO2 uitstoot verminderd wordt en jij minder uiteindelijk minder geld aan de energiemaatschappij betaald. Zit je met een budget dan zou je bijvoorbeeld kunnen beginnen met het isoleren van de vloer, dan de muren en dan het plafond. Het laten isoleren van een woning kost even wat geld, maar deze investering wordt uiteindelijk weer terugverdiend.

Gevelisolatie, De Gevel Van De, Thermische Isolatie

Kunststof kozijnen

Kunststof is duurzamer dan je zou denken. Er zijn ontzettend veel spullen gemaakt van kunststof, zo ook kozijnen. De productie van kunststof is minder belastend voor het milieu in vergelijking met andere materialen. Het is lichtgewicht, wat de transportkosten omlaag brengt en voor minder CO2-uitstoot zorgt. Bovendien is het een sterk materiaal wat een lange levensduur kent. Zo duurt het dus langer voordat je weer een nieuw kozijn koopt, waarmee ook CO2-uitstoot bespaard wordt. Ook is het materiaal volledig recyclebaar. Er zijn steeds meer huishoudens die voor een kunststof kozijn kiezen, aangezien deze eenvoudig schoon te maken zijn, een lange levensduur hebben, geen onderhoud vereisten en relatief goedkoop zijn in aanschaf. Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van kunststof kozijnen?

Op Het Schip, Wijnglazen, Binnen, Onder Het Dak, Kamer

Kies voor ledverlichting

Zowel overheidsinstanties als organisaties die zich met het milieu bezighouden juichen het gebruik van ledverlichting toe. Het voordeel van ledverlichting is dat het een groot gedeelte van de energie omzet in verlichting, iets wat niet het geval is bij warmte- of spaarlampen. Vervang daarom de lampen in huis en in de tuin voor ledverlichting. Je levert een positieve bijdrage aan het milieu en daarbij bespaar je flink wat energiekosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *