Hoe moet je je muren verven?

Verschillende verftechnieken

Ben jij opzoek naar een leuke manier om je woning op te knappen? Er zijn verschillende manieren om een muur een modernere look te geven. Hiervoor kun je prachtige verftechnieken toepassen. Door het toevoegen van deze verftechnieken breng je een stoere en warme sfeer aan je huiskamer of slaapkamer. Op dit moment zijn er verschillende trends rondom verven van een muur. Hieronder worden verschillende verftechnieken besproken.

De botanische of ‘Urban Jungle’.
Vind jij de botanische elementen erg leuk? Deze botanische of ‘Urban Jungle’ zie je op dit moment erg veel terug komen in het interieur van verschillende accessoires, stoffen of behang. Maar je kunt deze botanische elementen ook makkelijk aanbrengen op de muur. Dit doe je door gebruik te maken van Sjablonen. Sjablonen zijn kant en klaar te koop. Ook is het mogelijk om sjablonen zelf te maken. Teken op een karton de vorm die je wilt en snij deze uit. Het effect is altijd verassend en heel erg bijzonder. Je kunt hiervoor elke vorm aanhouden die je zelf mooi vindt.

Wolkachtig effect.

Welke techniek ook steeds vaker te zien is en welke makkelijk aan te brengen is op de muren is een wolkachtig effect. Dit is een verftechniek waarbij je gebruik maakt van een spons en twee kleuren verf. Gebruik natuurlijk wel dezelfde kleuren alleen dan een donkere en een lichtere variant. Het is de bedoeling dat je de spons nat maakt en goed uit knijpt. Breng als eerst deppend de lichte kleur op de muur en daarna de donkere kleur. Probeer wel een geleidelijke overgang te behouden. Gebruik ook altijd een aantal foto’s om een goede indruk te krijgen en het juiste resultaat te bereiken.

De lambrisering techniek.
Ook deze techniek zie je veel terug. Bij deze techniek zie je dat de onderkant een andere kleur heeft als de bovenkant. Hierbij maak je gebruik van schildertape. De hoogte die het meest gebruikt wordt bij een lambrisering is 1.30 meter. Plak de schildertape kaarsrecht op de muur. En verf de muur hoe je een normale muur ook zou verven. Het is de bedoeling dat je de tape voordat de verf is opgedroogd eraf haalt. Maak gebruik van goede verf en geen dunne verf. Dit omdat de verf kan komen onder de schildertape.

Ook kunt u de lambrisering techniek laten toepassen door een erkend schildersbedrijf in Eindhoven.

U bent op zoek naar een schildersbedrijf Eindhoven? Deze schilders zijn er voor al het schilderwerk en geven graag advies over kleur- en verf. Ook geven zei advies over de laatste trends. De lambrisering techniek zie je steeds vaker terug en kun je ook door een schilder Eindhoven laten doen. Zij gaan professioneel aan het werk en je hoeft je hierdoor geen zorgen te maken over de juiste verf of de juiste hoeveelheid. Zij denken met je mee van begin tot het eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *