De keukentrends van 2018

In de keukenwereld zitten ze zeker niet stil. Constant worden er nieuwe producten gelanceerd en trends veranderen altijd. Zo ook in het jaar 2018, waarin de focus ligt op innovatieve keukens van hoge kwaliteit. De verwachting is dat we weer meer tijd gaan doorbrengen in onze keuken, waardoor deze als tweede woonkamer beschouwd worden. Wat zijn de keukentrends voor 2018? Je leest hier hieronder.

Ethic nature

Deze stijl is geïnspireerd door etnische culturen en de tropische natuur. Aan het einde van 2017 maakte deze stijl zijn intrede in de keukenwereld, of beter gezegd een comeback. Zoals met vele trends het geval is, is ook de ethic nature een terugkerende trend. Bij deze stijl worden er veel materialen zoals beton, grofhout en onbehandeld staal gebruikt. De keukens zijn vaak ruim opgezet en daarbij helpen planten als decoratie om de ethic nature stijl nog meer naar voren te brengen. Lijkt deze stijl je wat?

Ook komen we in 2018 spoelbakken in verschillende kleuren tegen. Waar ze normaliter van roestvrijstaal zijn gemaakt, zie je tegenwoordig steeds meer kleurcoating wat voor mooie effecten kan zorgen. Zoals een witte spoelbak met een aanrecht dat zwart van kleur is.

apple, bright, carrots

Brede lades

Bij de gemiddelde keuken van 5 tot 10 jaar geleden zie je vaak dat er veel kastjes ingebouwd zijn. Het nadeel van deze kleine kastjes is dat je er weinig in kwijt kunt. Door voor brede lades te kiezen oogt het geheel een stuk ruimer. De keuken komt er hierdoor verfijnder en strakker uit te zien. Daarbij zijn ruime lades ook handiger. Je kunt er meer spullen in kwijt en daarbij wordt het makkelijker om grotere pannen op te bergen. In de grote lades vind je weer kleinere opbergruimtes voor kleinere items zoals schaaltjes en bestek. Daarbij wordt er steeds meer gekozen voor monochroom, waarbij eigenlijk maar een kleurtint gebruikt wordt. De basis blijft hierdoor hetzelfde wat voor een strak ogende keuken zorgt.

Keuken, Home, Luxe Keuken, Luxe Interieur, Interieur

Keukentrends en renovatie

Het is vaak onmogelijk om keukentrends bij te houden, aangezien ze elkaar zo snel opvolgen. Niet iedereen heeft geld om jaarlijks een nieuwe keuken te kopen. Gelukkig kun je met een keukenrenovatie de laatste trends bijhouden. Er is meer mogelijk met een keukenrenovatie dan de meeste mensen denken. Het is raadzaam om eens een showroom voor keukenrenovaties te bezoeken. Je zult verstelt staan van de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *