De industriële woontrend

De industriële woontrend wordt anno 2018 steeds populairder. De trend kenmerkt zich door het gebruik van materialen zoals metaal, hout en leer en een verfijnde afwerking. De industriële trend gebruikt veel robuuste materialen die wel verfijnd worden afgewerkt, in combinatie met strakke lijnen en andere interieurstijlen.

Leren banken

In de industriële woontrend is leer één van de belangrijkste materialen. Dit zie je vooral terug in grote leren hoekbanken. Het bankstel is meestal zwart, bruin of grijs. Het leer combineert goed met de andere robuuste materialen van deze trend zoals beton en staal. Hierdoor krijg je een stoer en modern effect.

Robuuste eettafels

Eettafels zijn vaak het centrale punt van de woonkamer waar het hele gezin samenkomt. Bij de industriële trend horen grote, robuuste eettafels. Deze zijn gemaakt van houten bladen van ongeveer 5 centimeter dik. Dit is vaak hergebruikt hout, van bijvoorbeeld een schip of een oude deur. Je ziet dan ook aan het hout dat het doorleeft is. Onder het blad zit vaak een metalen u-poot in een kleur naar keuze. De combinatie van het houten massieve blad en de metalen poot is kenmerkend voor de industriële trend

Beton

Beton is een belangrijk materiaal voor het industrieel wonen. Je ziet het veel terugkomen in meubels. Tafels hebben bijvoorbeeld een betonnen blad en stoelen betonnen poten. Beton komt ook veel terug in accessoires zoals in een lampenkap of in de voet van een lamp. Je kan ook kiezen voor een betonnen vloer, voor een echt stoer en modern effect. Beton combineert erg mooi met bruin of zwart leer.

Bakstenen muur

Een bakstenen muur is echt kenmerkend voor industrieel wonen. De bakstenen combineren goed met hout en leer. Tegenwoordig hoef je niet eens meer echte bakstenen te gebruiken. Je kunt ook kiezen voor behang met bakstenen print. Deze zien er heel authentiek uit. Het mooist is om een industriële kast voor deze muur te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *