Zelf een Sedumdak aanbrengen

Heb je wel eens van die mooie groene daken gezien? Er zijn tegenwoordig ook steeds meer groene daken in de binnenstad te vinden. Ook bedrijven maken hier veelvuldig gebruik van om te laten zien dat ze een duurzaam imago nastreven. Voor iedereen is het eigenlijk goed, om meer natuur in de stad te krijgen. Het is beter voor de omgeving, groene daken geven een prachtige uitstraling en het is bovendien heel eenvoudig om zelf je Sedumdak aan te brengen en te onderhouden.

Beter voor je omgeving

Het is niet alleen goed voor jezelf om meer natuur in de omgeving te hebben, als je een groen dak aanbrengt dan doe je je omgeving ook nog eens een plezier. Het is namelijk een stuk beter voor het milieu als er meer natuur in de omgeving is. Planten en bomen zorgen voor een goede luchtkwaliteit omdat de CO2 in de lucht ververst wordt. Het is daarom altijd een goed idee om meer groen in de buurt te krijgen, als het op je eigen dak is dan heeft niemand er bovendien last van.

Plant, Groen, Bloem, Natuur, Sedum Spectabilis

Een prachtige uitstraling

Veel mensen vinden het al mooi als er veel groene daken in de buurt te vinden zijn maar wist je dat deze Sedumdak is ook van kleur kunnen veranderen? Het is ook mogelijk dat de plantjes veranderen naar een rode kleur, dit hangt af van het seizoen. Ook als er verschillende kleuren op je dak te zien zijn kan dit een prachtig aanblik opleveren.

Sedum Rubrotinctum, Sedum, Plantaardige, Zomer, Flora

Eenvoudige matten om zelf je Sedumdak aan te brengen

Er zijn eenvoudige matten beschikbaar waarmee je je een Sedumdak kan laten aanbrengen. Dit zijn vooraf geprepareerde matten waarin de plantjes verwerkt zitten, die wordt deze alleen goed te verdelen over je dak en het groeit vanzelf. Het is wel verstandig om in de eerste weken wat meer water te geven maar daarna hoef je er eigenlijk helemaal niets meer aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *