Vloercoating of een gietvloer?

Als u al eens van de gietvloer heeft gehoord, dan heeft u waarschijnlijk nog niet vaak nagedacht over de toepassing er van in huis. Toch is de toepassing van de gietvloer een toenemende trend en dit komt vooral door de vele mogelijkheden dat de gietvloer heeft te bieden. Het is een veilige vloer met vele voordelen, maar biedt ook een hele reeks aan trendy mogelijkheden. Iets wat voor het interieur van een woning nét dat beetje verschil kan maken. Zelfs zo’n verschil dat de waarde van een woning vermeerderd wordt wanneer de gietvloer op goede wijze is aangebracht en naadloos aansluit bij de uitstraling van de woning.

Op uw bestaande vloer

Gietvloeren zijn bovenop bestaande vloeren te plaatsen en kunnen volledig naar wens worden aangebracht. Denk daarbij aan de vloersoort in combinatie met vloerverwarming, een kleur of afwerking (bijvoorbeeld betonlook) naar keus. Handige functionele eigenschappen van de vloer, zoals het feit dat deze waterdicht is en naadloos wordt geplaatst voor een strakke en hygiënische afwerking, in combinatie met de vele trendy mogelijkheden maken van de gietvloer een ideale optie voor uw nieuwe vloer. Betonvloercoating is bijvoorbeeld een specialist die hier veel ervaring mee heeft.

Vloercoating (laten) aanbrengen

U zou de vloersoort eventueel zelf aan kunnen brengen, het is geen immens lastig karwei. Het vereist echter wel geduld en nauwkeurigheid. Wanneer u zeker wilt zijn van een gietvloer naar wens, dan is het inschakelen van een specialist geen overbodige luxe. Het best mogelijke resultaat kunt u dan in de handen van de specialist leggen en kunt u er gerust op zijn dat uw vloercoating perfect uit de verf komt.

Een beter beeld van de mogelijkheden

Een van de belangrijkste voordelen van de gietvloer is het feit dat deze waterdicht is en dus prima gebruikt kan worden in de keuken en de badkamer. Er kan zelfs op worden gedoucht. Dat is iets waar mensen van op kijken, maar is eigenlijk heel logisch. De vloer is naadloos, kan het water makkelijk leiden naar het doucheputje en houdt geen vocht vast waardoor de vloer niet wordt aangetast. Zo is de vloer ook eenvoudig schoon te maken én te houden. Ideaal.  Verder zijn gietvloeren verkrijgbaar in bijna alle trendy kleuren die u maar kunt bedenken. Zo past de vloer altijd bij uw wensen én uw interieur. Verder vereist de gietvloer geen speciale schoonmaakmiddelen en is de vloer naadloos. Dit maakt het schoonmaken van de vloer erg eenvoudig en blijft ook het onderhoud zeer betaalbaar. Gietvloeren kunnen bovenop bestaande vloeren worden geplaatst. Dit bespaart niet alleen een hoop tijd, maar ook een hoop geld. Wederom ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *