Verhuizen zonder stress, zo doe je dat!

Ga je binnenkort verhuizen? En schiet je bij de gedachte aan wat er allemaal nog gebeuren moet al in de stress? Relax, dat is helemaal niet nodig. Wij geven je hier een aantal onmisbare verhuistips zodat je vlekkeloos kunt gaan verhuizen. Een oud Nederlands gezegde zegt het al: een goed begin is het halve werk. Dit is zeker ook zo met verhuizen. Knap van tevoren je nieuwe huis op, begin tijdig met opruimen en zorg ervoor dat je alles voor de verhuizing goed georganiseerd hebt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, wat je een hoop stress scheelt. Vergeet namelijk niet dat verhuizen ook een spannende periode is, waar je zeker ook van moet genieten.

Begin tijdig met opruimen

Een goed begin is het halve werk. Tijd voor een grote opruiming! Is je officiële datum om te verhuizen nog niet bekend, maar is de koop al wel bijna rond? Begin dan alvast met het opruimen van je woning. Dit kost waarschijnlijk veel meer tijd dan dat je verwacht, dus begin hier op tijd mee. Je zult versteld staan hoeveel spullen je de afgelopen jaren allemaal verzameld hebt. Wanneer je gaat verhuizen, zul je dit allemaal op moeten ruimen. Zorg voor voldoende verhuisdozen en wees selectief met de spullen die je wilt houden. Heb je dit echt nog nodig? Spullen die je niet meer nodig hebt, maar nog in prima staat zijn kun je naar de kringloop brengen voor een tweede leven. Ook kleding die je niet meer draagt kun je bijvoorbeeld naar het Leger des Heils brengen. Zij kunnen deze spullen goed gebruiken, en jij hebt een opgeruimde zolder. Win-win!

Verhuizen: alles draait om organisatie

Nog een paar dagen en het is zover… Jullie gaan officieel verhuizen. Het is handig om voor elke kamer een andere verhuisdoos te gebruiken. Een blauwe verhuisdoos voor de badkamer en bijvoorbeeld groen voor de slaapkamer. Zo weet je precies wat waar hoort. Tijdens het uitpakken zal dit een hoop stress schelen. Breekbaar materiaal? Zet dit op de doos! Hebben jullie hulp opgetrommeld en gaan jullie alle spullen verhuizen in een gehuurde bestelbus of huren jullie een verhuisbedrijf in? Het inschakelen van een verhuisbedrijf kan je veel stress – en zweet- besparen. Zorg er in ieder geval voor dat alles duidelijk geregeld is, zodat iedereen weet wat er van hem verwacht wordt op de verhuisdag.  

Tijd om je nieuwe huis in te richten

Het verhuizen zit erop. Het is tijd om jullie nieuwe huis in te richten. Zijn de muren aan een nieuw kleurtje toe? Of moet er nog een nieuwe vloer in jullie nieuwe huis gelegd worden? Je wilt natuurlijk dat dit nieuwe huis zo snel mogelijk jullie huis wordt. Als het mogelijk is, is het verstandig om een nieuwe vloer te leggen en het schilderwerk uit te voeren voor het verhuizen. Dan kunnen jullie na het verhuizen direct jullie nieuwe huis inrichten. Lukt dit niet? Laat dan zoveel mogelijk spullen eerst in dozen zitten, zodat je je spullen makkelijk kunt verplaatsen.

Ga je binnenkort verhuizen? Veel succes en plezier met de verhuizing en het inrichten van jullie nieuwe huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *