Traprenovatie hout vs. laminaat

Bij een traprenovatie kun je kiezen uit verschillende materialen zoals hout, laminaat, linoleum combi en pvc. De meest gekozen materialen zijn hout en laminaat waar we in dit artikel verder op ingaan. Zo bespreken we de voor- en nadelen van zowel hout als laminaat. Zo kent hout een hele mooie natuurlijke uitstraling, terwijl het weer meer onderhoud nodig heeft dan laminaat. Na het lezen van dit artikel ken je de verschillen tussen de eigenschappen van hout en laminaat.

Waarom een traprenovatie?

Laten we beginnen met onszelf de vraag stellen: waarom zou je überhaupt voor een traprenovatie kiezen? Daar zijn verschillende motieven voor te bedenken. Er zijn veel verouderde trappen die er misschien niet zo mooi meer uitzien, maar dat betekent niet dat ze ook direct aan vervanging toe zijn. Vaak zie je bij verouderde trappen dat het verf er niet meer mooi uitziet of dat de bekleding oud en vuil geworden is, maar dat de constructie van de trap nog gewoon goed is. Je bespaart dus flink veel geld door voor een traprenovatie te kiezen, aangezien je de aankoop van een nieuwe trap nog even kunt uitstellen.  

Trap, Hdr, Klooster, Vervallen, Oud, Architectuur

De voor- en nadelen van hout

Bij een traprenovatie worden de houten onderdelen vaak opnieuw bewerkt of vervangen. Neem bijvoorbeeld de houten traptreden. Deze kunnen er na 10 jaar best verouderd en versleten uitzien. In dit geval zou je ervoor kunnen kiezen om deze te vervangen of de bovenste laag eraf te schuren, waardoor de trap er weer uitziet als nieuw. Het hangt er dus een beetje vanaf wat je wilt. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud nodig heeft en een beperkte levensduur heeft. Het is een natuurproduct die constant in beweging kan zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Toch kiezen veel mensen voor hout omdat het een hele mooie natuurlijke uitstraling geeft. Daarbij is hout ook blijvend en niet trendgevoelig. Meer weten over een traprenovatie met hout?  

Trap, Afstand, Geleidelijk, Stijging, Opkomst

Hoe zit het met laminaat?

Laminaat is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat het de look van hout heeft, maar daarbij minder onderhoud nodig heeft. Daarbij is het ook gewoon een stuk goedkoper in aanschaf, aangezien laminaat geen natuurproduct is. Heb je een houten trap? Dan is het nog steeds mogelijk om voor een traprenovatie met laminaat te kiezen. In de meeste gevallen worden dan alleen de traptreden van laminaat voorzien. Meer weten over een traprenovatie met laminaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *