Tips bij het inrichten van je tuin

Het inrichten van de tuin kan een lastige opgave zijn. Zeker als je ook nog eens een onderhoudsvriendelijke tuin wilt hebben. Hoe maak je een perfecte tuin en zorg je dat je deze ook bij kunt houden? Dat lees je bij ons in de blog.

De perfecte meubels vinden voor je tuin

Je wilt kunnen relaxen in de tuin en lekker veel buiten zitten met het bezoek. Dan is het verstandig om een lekker lounge set te kopen met een fauteuil goedkoop. Vooral als je ook kinderen in huis hebt is dit dé manier om je tuin in te richten. Er is niets fijners als lekker onderuit te zitten of liggen in de tuin. Ook is het buiten zijn gezond en dat wil je dan ook stimuleren. Wanneer je een overkapping hebt, kun je eventueel ook een televisie en spelcomputer buiten zetten. Zo zie je de kinderen wat vaker beneden en heb je ook zicht op wat zij doen.

Hoe is de tuin ingedeeld?

Veel mensen delen de tuin in met planten of gras, maar ook meubels en beelden in de tuin zorgen voor een persoonlijke sfeer. De meest mensen hebben een verhouding van 70% groen en de rest mag bestaan uit beelden, barbecues en tuinmeubelen. Wanneer je groot woont kies je vaak voor een mooie tuinset bij de deur. Hier zet je dan een tuintafel en stoelen neer. Maar ook achter wil je er iets moois van kunnen maken. Hier wordt dan vaak voor een loungeset gekozen. Zo kun je de plekken afwisselen en heb je ook weer 2 plekken om mogelijk in de zon te zitten. Soms is het ook wel leuk om een vijver in de tuin te plaatsen. Dit kan voor veel rust zorgen in je hoofd. Ook dat is een element wat je weer in de tuin zoekt. Een plekje om even tot jezelf te komen.

Prachtige salontafels voor onder de overkapping

Er is een grote collectie salontafels op het internet. Zo kun je met houten salontafels een intieme en romantische sfeer creëren. Het voordeel van hout is dat het bijna altijd bij de interieurstijl past. Vaak is de salontafel het middelpunt van de zithoek. Het is dus belangrijk dat deze een goede uitstraling heeft. Ook kun je ervoor kiezen om dit te decoreren. In dat geval is een ruime salontafel weer wat praktischer. Maar we hebben natuurlijk ook nog de glazen en kunststof salontafels. Glas is meestal wel wat lastiger als je het veel gebruikt want je ziet er alles op, maar door het met een doek af te nemen ziet de tafel er weer uit als nieuw. Het is dus net wat jou smaak is en hoeveel tijd je eraan wilt besteden.

Maak iets moois van je tuin en geniet daarvan!

Om echt te kunnen genieten van je tuin heb je een goede verhouding tussen tuinmeubelen en groene planten nodig. Enkele groene planten en bomen zorgen weer voor de zuurstof in jouw omgeving. De meubels daar kan je lekker op relaxen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *