Kies voor bouwbedrijven met re-integratie

Bij de keuze voor een bouwbedrijf is het raadzaam om te kiezen voor een bedrijf dat samenwerkt met re-integratiebureaus. Deze bureaus helpen werknemers om te re-integreren in passend werk. In dit geval helpt een bouwbedrijf mensen die een tijd in de uitkering of ziektewet hebben gezeten aan werk. Meer weten over bouwbedrijven die deelnemen aan re-integratietrajecten? Lees dan snel even verder.

Wat betekent re-integratie precies?

Er zijn helaas veel mensen die een lange tijd in de ziektewet hebben gezeten of bijvoorbeeld een uitkering ontvangen, maar toch wel weer graag aan het werk willen. Het probleem van deze mensen is dat bouwbedrijven voor andere werknemers kiest, bijvoorbeeld voor jongere krachten. Dankzij de participatiewet in Nederland is iedereen die kan werken, verplicht om te werken. Bouwbedrijven die deelnemen aan re-integratietrajecten bieden deze mensen een kans om weer aan het werk te gaan. Dit wordt overigens gesubsidieerd door de overheid. Als opdrachtgever kun je een goede bijdrage aan de maatschappij leveren door voor bouwbedrijven te kiezen die aan een re-integratieproject deelnemen.

De Bouw, Gevaarlijke, Bouwvakker, Veiligheid, Werken

Wat van voordelen levert het op?

Een bouwbedrijf heeft baat bij werknemers uit het re-integratieproject. Deze mensen hebben vaak veel levenservaring, werkervaring en zijn vaak bijzonder gemotiveerd en integer. Doordat ze lang uit de run zijn geweest worden hun kwaliteiten onderschat waardoor ze niet meer aan het werk komen. Dat is jammer. Een jongere arbeidskracht mag dan fysiek fitter zijn, maar heeft weer minder werkervaring. Zowel voor het bouwbedrijf als de opdrachtgever levert het dus voordelen op, aangezien het altijd goed is om een aantal mensen met ervaring aan boord te hebben.  

Hoe vind je een bouwbedrijf dat aan een re-integratieproject deelneemt?

Het vinden van een bouwbedrijf dat aan een re-integratieproject deelneemt, hoeft niet moeilijk te zijn. De laatste tijd zijn er steeds meer bouwbedrijven die deelnemen aan re-integratietrajecten. Neem je contact op met een bouwbedrijf dan zou je kunnen navragen of ze deelnemen aan re-integratietrajecten. Een andere optie is om contact op te nemen met uitzendbureaus die dergelijke projecten ondersteunen zoals De Friese Jongens. Dit uitzendbureau zit in Leeuwarden en levert vakpersoneel op veel verschillende plekken in Friesland. Zij leveren personeel voor infrastructuur, bouw, schoonmaak, asbestsanering, schilderwerk en techniek. Sinds een aantal jaar werken ze samen met re-integratieprojecten en geven ze werknemers een nieuwe kans. Daarbij komt ook een stukje begeleiding kijken. Zo helpt het uitzendbureau de medewerker met een stukje coaching om de re-integratie makkelijker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *