Hoe ramen wassen zonder strepen?

Het is een bekend probleem: na het ramen lappen blijven die akelige strepen op de ramen zitten. Niemand zit erop te wachten, maar je hebt geen flauw idee waar het aan ligt. Zeker wanneer de zon laag staat kun je de strepen heel goed zien. In dit artikel geven wij tips en tricks hoe je deze akelige strepen kunt voorkomen. Met een paar kleine aanpassingen wordt het mogelijk om ramen te lappen zonder last te hebben van strepen. Hoe? Dat lees je hieronder.

De voorbereiding

In totaal hebben wij zes stappen opgesteld waarmee je strepen op het raam kunt voorkomen. Ten eerste maak je een sopje met heet water, afwasmiddel, een trekker, spons, zeem en een doek. Je zult deze spullen dus wel eerst in huis moeten halen mocht je deze nog niet hebben. Je kunt ze eenvoudig aanschaffen online of bijvoorbeeld bij de Blokker. Vervolgens maak je de vensterbank vrij zodat je tijdens het schoonmaken niets omstoot. Maak eerst het raam met de spons goed nat. Je zult zien dat veel vuil los laat en opgenomen wordt door de spons. Het is belangrijk dat je de hoekjes goed meepakt en het sopje vernieuwd wanneer het water vies is geworden.

Ramen, Wassen, Industrie, Beklimming, Wolkenkrabbers

Met de trekker aan de slag

Vervolgens ga je met de trekker aan de slag. Deze haal je van boven naar beneden anders loopt het water over het gedeelte wat je al gedaan hebt. Wel is het raadzaam om van links naar rechts te werken en dan van boven naar beneden te gaan. Voor elke baan die je maakt is het belangrijk dat je de trekker droog maakt met de zeem. Heb je toch last van strepen? Maak dan gebruik van een krantenprop waarmee je de strepen als het ware wegboent. Met een microvezeldoek maak je de vensterbank en het kozijn schoon.

Schoonmaakbedrijf inhuren

Heb je zelf geen tijd om de ramen schoon te maken of krijg je niet het gewenste resultaat dan zou je een schoonmaakbedrijf in kunnen huren. Zeker wanneer je op een hogere verdieping woont of een huis met meerdere verdiepingen hebt is het raadzaam om een glazenwasser in te huren. Het grote voordeel is dat een glazenwasser veel ervaring heeft en de juiste gereedschap in huis heeft voor het optimale resultaat. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goede glazenwasser in Friesland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *