De premie voor de inboedelverzekering. Hoe wordt deze bepaald?

Met een inboedelverzekering is alles wat in huis staat verzekerd tegen water, brand en inbraakschade. Het is raadzaam om er eentje af te sluiten, zodat je zeker weet dat je verzekerd bent wanneer er wat gebeurd. In dit artikel brengen de we de factoren die invloed uitoefenen op de premie die je maandelijks of jaarlijks betaald.

Wat is een inboedelverzekering precies?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee schade aan of verlies aan de inboedel worden gedekt. Hierbij kun je denken aan schade die veroorzaakt is door inbraak, vandalisme of waterschade. Onder inboedel vallen items die los staan in huis zoals een bankstel, een televisie, een tafel en de kachel. Eigenlijk valt alles onder de inboedel wat je tijdens een verhuizing mee kunt nemen naar het nieuwe huis. Voordat je een inboedelverzekering afsluit is het slim om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Er zijn veel verschillende verzekeraars en een inboedelverzekering is nooit hetzelfde.

Verzekering, Home, Bescherming, Opstalverzekering, Huis

De bepalende factoren voor de premie

Natuurlijk speelt de waarde van de inboedel een grote invloed op de hoogte van de premie die je uiteindelijk betaalt. Bij een hoge inboedelwaarde betaal je automatisch een hogere premie. Daarbij zijn er ook weer verschillende dekkingen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een brandverzekering, een brand/inbraakverzekering of een inboedelverzekering met een uitgebreidere dekking. De mogelijkheden wat betreft dekkingen verschillen per verzekeraar en daarom is het ook zo belangrijk om de voorwaarde goed door te lezen.

Verder wordt er voor de hoogte van de premie gekeken naar de woonplaats. Woon je in een stad waar volgens de statistieken minder inbraken voorkomen dan betaal je automatisch minder geld. Iemand die in Rotterdam of Amsterdam woont betaald daarom een hogere premie dan iemand uit Drenthe. Ook de mate van inbraakbeveiliging bepaalt de hoogte van de premie. Daarom kan investeren in inbraakbeveiliging een goed idee zijn!

Dief, Inbraak, Breken In, Bivakmuts, Koevoet, Maskerade

De goedkoopste inboedelverzekering vinden

Het liefst betaal je helemaal geen geld aan verzekeringen natuurlijk, aangezien je veel leukere dingen met het geld kunt doen. Ondanks dat je graag een lage premie wilt betalen, is het raadzaam om hier je keuze niet alleen op te baseren. Zo is het slim om ook naar andere factoren te kijken, zoals de klantenservice, het eigen risico, de polisvoorwaarden en de hoogte van de dekking. Uiteraard speelt de hoogte van de premie een rol, maar het zou eigenlijk niet de doorslaggevende factor mogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *