Dakbedekking met groene plantjes

Er is tegenwoordig steeds meer dakbedekking waarbij gebruik wordt gemaakt van planten. De Sedum plant is een belangrijke soort hiervoor. Het grote voordeel is dat je maar weinig onderhoud hebt met een Sedumdak, het is bovendien belangrijk dat er steeds meer natuur in de stad komt. Daarnaast is het ook nog eens eenvoudig zelf aan te brengen waardoor je er niet veel tijd aan kwijt bent.

Weinig onderhoud met een Sedumdak

Het grote voordeel is dat je weinig hoeft te doen als je Sedumdakbedekking hebt, de plantjes voor zorgen voor uitstekende waterafvoer en water opvangen, je hoeft daarom ook weinig je dak op om het een en ander schoon te maken. Als er weinig water is dan heb je het voordeel dat de plantjes dit ook niet erg nodig hebben, deze groeien gewoon het hele jaar door. Het leuke is dat de plantjes zelfs van kleur veranderen door de seizoenen het, dit kan een verrassend aanzicht opleveren.

Sedum, Sempervivumväxter, Droog, Plant, Dak

Meer natuur in de stad

Alsem en planten en bomen in de stad, dan is dat goed voor iedereen. Het is algemeen bekend dat meer natuur een betere luchtkwaliteit oplevert, helaas is er in de binnenstad vaak maar weinig natuur te vinden. Een manier om dat een stukje op te lossen is om meer groene daken in de stad aan te brengen. Je ziet tegenwoordig al steeds vaker maar als je er nog geen gebruik van maakt, rare weer zeker aan om je dak ook te voorzien van Sedumplantjes. Het is eenvoudig zelf te doen en ook nog eens goed voor de natuur.

Rups, Sedum, Groene, Plantaardige

Eenvoudig zelf aan te brengen

Hoewel nog niet iedereen bekend is met de mogelijkheden van een Sedumdak is het een groot voordeel dat je het allemaal zelf kunt aanbrengen. Het is niet nodig dat je een specialist hiervoor ingehuurd, je hebt verder geen speciaal gereedschap nodig andere vakkennis. Je kan de mappen eenvoudig op het dak leggen, goed tegen elkaar aanzetten, een beetje water geven voor de eerste weken en de rest gaat vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *