Alles over kookplaten in de keuken

In elke keuken ligt er natuurlijk een kookplaat. Elke kookplaat is echter wel verschillend en hebben zo zijn voor en nadelen. Zo zijn er dus een aantal punten voor kookplaten in de keuken. In dit artikel een paar verschillende types kookplaten en daarbij een aantal tips.

Verschillende soorten kookplaten.

Er zijn een aantal verschillende kookplaten die je kunt kiezen om aan te sluiten in je keuken. De meest bekende kookplaat is de gaskookplaat. Dit is ook gelijk de meest voorkomende kookplaat omdat deze veruit de goedkoopste is van alle kookplaten. Ook is deze makkelijk te bedienen en energiezuinig. Na de gaskookplaat is de inductiekookplaat de meest populaire kookplaat. De inductiekookplaat is net wat uitgebreider dan de gaskookplaat. Wel is er een speciale aansluiting nodig om een inductiekookplaat te laten werken. Ook gaat het koken sneller omdat de pan netjes egaal wordt verwarmd. Het schoonmaken van de inductiekookplaat is een stuk eenvoudiger omdat het een vlakke, glazen plaat is.

Naast deze 2 bekende kookplaten zijn er nog wat minder bekende kookplaten die ook iets minder makkelijk zijn. Dit zijn de elektrische kookplaten, halogeen kookplaten en keramische kookplaat. De elektrische kookplaat heeft eigenlijk maar een voordeel en dat is de prijs die super laag is. Voor de rest kleven hier eigenlijk alleen maar nadelen aan. De keramische kookplaat en halogeen kookplaat zijn eigenlijk hetzelfde dus hier zit eigenlijk weinig verschil in. Het enige verschil is de manier waarop beide platen worden verwarmd. Het enige voordeel ook hier weer is dat de platen net wat goedkoper zijn dan de inductie platen. Daarentegen koelen de platen heel langzaam af , nemen ze veel energie in beslag en zijn ze niet geschikt om op te wokken.

Punten van aandacht

Wanneer je wilt wokken en toch wilt genieten van de voordelen van een inductiekookplaat is het handig om een combinatie te pakken tussen een gaskookplaat en een inductiekookplaat waardoor je voor de wok een gaskookplaat hebt.

Ook is het belangrijk om uit te vinden hoeveel kookzones u wilt en of u die wel nodig heeft. Tegenwoordig zijn de zones veel uitgebreider dan de traditionele 4 kookzones. Ook kunt u ervoor kiezen om meer ruimtes tussen de zones te nemen. Er is zoveel keus dat uw wensen volledig ingewilligd kunnen worden.

De afzuigkap is ook een belangrijk onderdeel van uw keuken. Bij een gaskookplaat moet een kap hoger hangen dan 65 centimeter. Bij alle andere platen wordt een minimum van 55 centimeter gehanteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *