Tuin ideeën voor een kleine tuin

Als je een kleine tuin hebt, kan het soms moeilijk zijn om deze stijlvol in te richten. Toch zijn er heel veel leuke dingen die je kunt doen met een kleine tuin, ook al heb je weinig ruimte. Het is belangrijk dat je weet wat je moet doen met de ruimte die je wel hebt. Wij geven je Wooninspiratie met de leukste Tuin ideeën.

Maak keuzes

De belangrijkste tip voor het inrichten van een kleine tuin is: maak keuzes. Wat vind je belangrijk in je tuin? Wil je kunnen relaxen op een loungeset of liever kunnen eten aan een grote eettafel. Ga niet voor allebei, want als je tuin te vol staat lijkt hij nog kleiner. Het zelfde geldt voor accessoires zoals lantaarns, kaarsen en kussens. Less is more. Probeer ook te letten op de verhouding planten of gras en terras.

Gebruik de hoogte

Aangezien je minder vierkante meters hebt in je tuin, is het slim om gebruik te maken van de hoogte. Zo kun je meer planten in je tuin kwijt op hetzelfde oppervlakte. Gebruik bijvoorbeeld verticale bloembakken, of laat je schutting of muur begroeien. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal boompjes te planten. Zo staat je tuintje niet gelijk helemaal vol, maar kun je toch veel kwijt.

Verlichting

Zorg ervoor dat je tuin goed verlicht is om hem groter te laten lijken. Verlichting laat oppervlaktes namelijk groter lijken. Zorg er dus voor dat je op verschillende plekken (vooral in de donkere hoekjes) verlichting hebt staan. Verlichting op verschillende niveaus, dus zowel op de grond als in de lucht, creëert een extra ruimtelijk effect. Hang dus lampjes in je schutting en zet lantaarns op de grond.

Vermijd schuttingen

Als je de keuze hebt, kun je beter voor een heg kiezen dan voor een schutting. Een schutting kan je namelijk een opgesloten gevoel geven in een kleine tuin. Als je toch een schutting hebt, kan het helpen om er bijvoorbeeld klimop tegenaan te laten groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *