Tips om je tuin op te knappen

Het mooie weer komt er weer aan, de dagen worden langer en je bent van plan meer tijd buiten door te brengen. Dan werp je een blik op je tuin en denkt: mijn tuin heeft echt een opknapbeurt nodig. Geef je gaarde eens wat meer kleur, breng variatie aan met planten en maak er een echte leeftuin van. De tuin en het terras kunnen een verlengstuk van je woning zijn. Benut deze extra ruimte door je tuin en terras bij de woning te betrekken. Hoe je dat doet? Wij geven je hier een aantal tips om je tuin op te knappen.

backyard, bench, daylight

Doe inspiratie op

Voordat je begint met het opknappen van je tuin, is het verstandig om eerst een plan te maken. Wat vind je mooi en wat vind je niet mooi? Wat wil je graag en wat is je budget? Zo weet je zeker dat het opknappen van je gaarde een succes wordt. Bezoek een tuincentrum of een tuinplantenwinkel om inspiratie op te doen. Laat je verrassen! Daar kun je zien wat wel goed bij elkaar past, wat iets minder matcht en wat jouw smaak is. Bovendien kunnen ze bij deze winkels je voldoende tips geven over het onderhoud van planten, welke planten goed bij elkaar passen en wat een overkapping kost.

beautiful, bloom, blooming

Flowerpower: geef je tuin kleur met planten

Nee, niet die flowerpower. Dit zijn tips om je tuin op te knappen. We hebben het hier over de kracht van bloemen. Bloemen, struiken en kleurrijke planten. Ze zijn onmisbaar in een tuin. Wanneer je je gaarde gaat opknappen, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van kleurrijke planten genieten. Zoek daarom bij het kiezen van planten doorbloeiers uit. Deze planten bloeien de hele zomer door, van sommigen kun je zelfs in de maand oktober nog genieten. Gebruik planten om je tuin ‘in te kleuren’. Experimenteer met planten, kijk wat jij mooi vind. Elk voorjaar is het weer een verrassing wat er boven komt.

Tulpen, Tulp Veld, Tulpenbluete, Bloeide

Plaats een overkapping

Wanneer je je tuin echt bij je woning wil betrekken, doe je er goed aan om een overkapping tegen de woning te plaatsen. Wist je dat een overkapping de waarde van je huis verhoogt?  Zo wordt het terras een verlengstuk van je woning. Op een warme zomerdag is een overkapping een uitstekende zonwering.  Hier kun je ‘s avonds tot laat beschut zitten. Ook wanneer het regent kun je buiten droog onder je overkapping zitten. Zie je jezelf hier al zitten? Onder het genot van een koel drankje kun je je opgeknapte tuin, met bloeiende bloemen en planten bewonderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *