Steeds meer daken voorzien van groen

Misschien is het je ook opgevallen, er zijn steeds meer daken in steden die voorzien zijn van planten om aan een beetje groen in de stad kan natuurlijk geen kwaad voor het aanblik. Ook voor het milieu en de natuur is het een stuk beter dat er ook planten en bomen in de stad zijn. Hiervoor wordt de Sedum plant op het dak geplaatst. Een klein vetplantje die het hele jaar door ervoor zorgt dat je dak prachtig groen is.

Wat is Sedum eigenlijk?

Een Sedum plant is eigenlijk niets meer dan een klein vetplantje. Vetplanten kan je vaak in woningen terugvinden. Deze zijn vooral populair omdat ze weinig onderhoud vergen. Je hoeft er geen voeding aan toe te voegen en ze hebben ook niet veel water nodig. De planten staan zes weken per jaar in de bloei en dat zorgt voor een extra mooi effect op uw dak. De planten kunnen namelijk ook groeien en in de bloei ik kan ook nog de kleur veranderen. U heeft daarom nooit het hele jaar door hetzelfde groene dak!

Er komen steeds meer groene daken

De afgelopen jaren is er een trend dat woningen steeds milieuvriendelijker moeten worden. Het aanbrengen van een groen dak draagt daar ook aan bij. Planten op uw dak is niet alleen goed voor de natuur, omdat er steeds meer planten bijkomen, het is ook nog goed voor de uitstraling van de buurt. In de Randstad zijn er bijvoorbeeld verschillende wijken waar al meerdere huizen voorzien zijn van een groen dak. Dit geeft een mooie aanblik want dan krijg je meer groen in de stad.

Zelf aanbrengen of toch laten doen?

Als u er ook voor heeft gekozen om een groen dak aan te laten brengen op uw woning dan staat u hier in ieder geval niet alleen in. Niet omdat veel mensen tegenwoordig een groen dak hebben, maar omdat u het niet helemaal zelf hoeft te doen. Het is uiteraard wel mogelijk om zelf het dak op te gaan en de plantjes aan te brengen, dit kost veel tijd en vaak kunt u het beter overlaten aan een specialist, deze beschikt over de juiste gereedschappen en kan het efficiënt uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *