Last van mollen, wat nu?

Niemand zit natuurlijk te wachten op mollen. Ze kunnen in een korte tijd veel schade aanrichten zoals grondverzakkingen. Maar toch weten veel mensen niet dat een mol ook veel nuttig werk verricht. In dit artikel brengen we de voor- en nadelen van mollen in de tuin. Daarbij geven we tips hoe een mol op een duurzame manier ten lijve kunt gaan. Lees snel verder wanneer je last hebt van mollen of wanneer iemand in de buurt er last van heeft!

Mol direct doden?

Een mol bestaat natuurlijk niet voor niets. Ook een mol levert op zijn manier een bijdrage aan het milieu. Zo zuivert een mol de lucht door insecten die schade aanrichten aan je tuin op te eten. Veel planten hebben daarom baat bij de komst van mollen. Maar niet te lang. Laat een mol voor een aantal dagen in de tuin, zodat zij de tijd heeft om het nuttige werk te verrichten. Vervolgens kun je op zoek gaan naar manieren om de mol uit je tuin te halen. Mollen vermoorden doen we niet echt meer. Dit werd door onze opa’s en oma’s nog wel veel gedaan. Die deden niet zo moeilijk namelijk.

Molshoop, Mole, Aarde, Weide, Geheime Dienst, Nsa

Mollenvangers, wat zijn dat?

Met een mollenvanger kun je, zoals de naam het al doet vermoeden, een mol vangen om deze weer ergens anders vrij te laten. Er zijn verschillende mollenvangers waar je gebruik van kunt maken zoals bijvoorbeeld een mollenbuis. In dit geval loopt de mol in de buis en komt hij vast te zitten. Vervolgens kun je de mol ergens anders weer vrijlaten!

Mole, De Natuur, Dieren, Geloofspunten

Andere methoden

Heb je vaker last van mollen, dan kun je het volgende overwegen. Mollen zijn namelijk heel gevoelig tegen geluid en tegen bepaalde geuren. Er zijn bepaalde planten met geuren waar de mollen niet goed tegen kunnen. Ze zullen dan automatisch uit je tuin blijven. Hetzelfde geldt voor bepaalde geluiden. Zet je een fles in de grond en raast de wind erover heen, dan kan de mol slecht tegen het fluitende geluid dat veroorzaakt wordt.

Wanneer het probleem echt te groot is zou je een gat rondom de tuin kunnen graven. In dit gat zet je een kleine betonmuur of een hek die je een meter in de grond zet. Zodoende weet je zeker dat mollen je tuin niet meer binnen kunnen komen. Dit vraagt wel om een investering, maar wanneer je vaker last hebt van mollen kan het de moeite waard zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *