Wat kost het om kunstgras te leggen?

Steeds meer mensen gebruiken het om natuurgas te vervangen. Kunstgras is momenteel een de meest moderne en hippe manier om gras onnodig te maken. Dit komt voornamelijk doordat het er goed uitziet en makkelijk te onderhouden is. Dus voor iedereen die een prachtige tuin wil maar niet te veel moeite wil doen: kunstgras is de toekomst!

De kosten van kunstgras
Het aanleggen van natuurgas is vrij goedkoop. Voor een paar tientjes heb je een prachtig gazon. Terwijl de kosten voor het leggen van kunstgras tot in de honderden kan oplopen. Gelukkig betaalt deze investering zich vrij snel uit. Dit komt doordat je voor natuurgas ook nog een kosten moet maken voor het bemesten, kalken, maaien, zaaien en bijknippen. Daarnaast bespaar je een hoop tijd aangezien je deze handelingen ook niet hoeft uit te voeren. De levensduur van kunstgras is sterk afhankelijk van de kwaliteit, maar gaat meestal 6 tot 12 jaar mee. Dus na je investeringen kun je nog een goed aantal jaren genieten van je gazon.

De kosten voor de offerte
Veel aanbieders bieden kunstgras aan voor een zeer goedkope prijs. Toch betaal je niet alleen voor het kunstgras zelf. Er zijn namelijk ook bijkomende kosten zoals het prepareren van de ondergrond en het verwijderen van het oude gazon. Het lijkt ons dan ook dan ook slim om goed georiënteerd te zijn hierop voordat je een offerte aanvraagt.

Bij het aanvragen van de offerte is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

  • Het verwijderen van je oude gazon
    Het is belangrijk dat je niet vergeet dat er kosten zijn verbonden aan het verwijderen van je oudere gazon. De kosten hiervan zijn niet te onderschatten. Dit kun je regelen met de leverancier van je kunstgras.
  • Prepareren van de ondergrond
    Voor de aanleg van kunstgras moet de ondergrond klaargemaakt worden. Dit wordt gedaan met behulp van zand. Hierdoor komt je kunstgras mooi recht te liggen.
  • Het leggen van kunstgras
    Dit is de meest voor de hand liggende. Deze bestaat uit de kosten van het kunstgras zelf, maar ook naar de kosten voor de arbeid voor het aanleggen.

Na de aanleg van je kunstgras is het handig om te kiezen voor een kantonsluiting. Dit is een afwerkende rand om het kunstgras heen die ervoor zorgt dat het goed op zijn plaats blijft zitten. Ook verkleint dit de kans op scheuren en loskomen. De kosten hiervoor kun je opvragen bij de leverancier van het kunstgras. Hierbij gaat het om de kosten van zowel de rand als de rand ervan.

Vraag je offertes op bij verschillende aanbieders, zorg er dan voor dat deze gelijkwaardig zijn zodat je de prijzen goed kunt vergelijken. Op deze manier vindt je de beste offerte voor je kunstgras voor de beste prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *