tuinverlichting

Kies energiezuinige led verlichting voor in de tuin

Wilt u energie besparen door de juiste verlichting in de tuin te gebruiken? Kies dan voor led-verlichting. Wanneer u led-lampen gebruikt kunt als particulier al snel tussen de 15% en 20% op uw energierekening besparen. Bij bedrijven loopt dit soms zelfs op tot een besparing tussen de 30% en 60% van de energierekening.er zijn meer voordelen van het gebruik van ledlampen buitenshuis, we vertellen er graag wat meer over.

Ook buiten besparen op energie

Vaak wordt er voor led lampen gekozen om op energie besparen. Wanneer u halogeenverlichting of een gloeilamp met led verlichting vervangt kan het gaan om een besparing van 50% tot 80%. Vervangt u een spaarlamp voor led verlichting? Dan is er een kleinere besparing mogelijk.

Levensduur led verlichting

De lange levensduur wordt soms vergeten als reden om voor led verlichting te kiezen. Echter is de levensduur van led verlichting een stuk langer dan andere vormen van verlichting. Door deze langere levensduur hoeft u uw lampen minder vaak te vervangen. dit is helemaal van belang als we het over buitenverlichting hebben, buitenverlichting is vaak nog een stukje kwetsbaarder omdat deze door weer en wind goed moeten blijven werken.

Investeren in led lampen voor in de tuin

Led verlichting is over het algemeen duurder dan andere vormen van verlichting. Wanneer u voor led lampen kiest is het dan ook belangrijk om dit als een investering te zien. U kunt uw investering soms pas na enkele jaren terugverdienen. Vanaf dat moment pakken de voordelen van led verlichting zichtbaar uit en wilt u waarschijnlijk nooit meer anders. Vergeet trouwens ook niet:

  1. Led is eenvoudig dimbaar.
  2. Led bevat geen kwik of andere giftige stoffen.
  3. Led verlichting breekt minder snel

bovendien kunnen lampen in de tuin nog wel eens kapot gaan, bijvoorbeeld bij zware weersomstandigheden. Zelfs lampen met een goede behuizing kunnen het dan begeven, ledlampen zijn echter een stukje sterker waardoor dit risico kleiner wordt. Bent u overtuigd? Bestel dan uw eerste led lamp of schakel een specialist in om uw buitenverlichting energiezuiniger te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *