Het comfort van een krachtige zitmaaier.

Verdorde grasperken kunnen gemakkelijk voorkomen worden door het gebruik van een grasmaaier. Hierbij wordt de categorie zitmaaiers steeds meer en meer populair.

De vele voordelen.

Het is comfortabeler wanneer je zittend het gras afrijdt. In warme zomers wordt je minder bezweet, je hebt minder last van al het rondvliegende stof en je krijgt geen fysieke klachten door het gebruik van een zitmaaier.

Het afrijden van je gras.

Je hebt bij vele zitmaaiers de mogelijkheid en het vermogen om grasperken tot en met 2000m2 te kunnen onderhouden. Met een snelheid van ongeveer 25 km per uur krijg je heel wat meer gedaan, je hebt koplampen om ook ’s avonds te kunnen rijden en je hebt ingebouwde remmen zodat niets fout kan gaan. Doordat je een cilindermotor hebt om mee rond te rijden en doordat je een grotere zak hebt heb je het voordeel dat je het gras minder vaak moet legen. Het is echter onmogelijk een tuin af te rijden met een zitmaaier als er in de tuin een grote hoeveelheid aan struiken of bomen zijn.

Welke zitmaaier is het beste voor jou?

Kies je voor een benzinemotor, dan hebben jij en je buren meer last van lawaai. Elektrische motors komen hierdoor steeds vaker voor. Je zal wel de investering van een laadpaal moeten maken. Bij een groter gazon of voor professionele doeleinden kies je beter voor een groter model. Omdat je een groter gazon hebt moet je wel zorgen dat je opbergplaats hebt voor de machine en je moe rekening houden met het feit dat je een hogere maaibreedte krijgt.

Het is vanzelfsprekend dat een grotere zitmaaier ook meer gaat kosten en je verliest een deel van je wendbaarheid. Wil je met je machine op de openbare weg, dan kan dat enkel als je een kenteken bezit, hiervoor heb je een APK-vergunning nodig. Je moet ook richtingaanwijzers geïnstalleerd hebben.

Het onderhoud van een zitmaaier

Kies je voor een elektrisch model, dan heb je veel minder onderhoud. Dit kont omdat je geen cilindermotor hebt die kapot kan gaan. De machines op benzine zal je moeten onderhouden door vet te verwijderen of door de tanker bij te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *