tuininrichting

Geniet van je tuin in de nazomer!

De tuinen kleuren al mooi in het pallet herfstkleuren. Het wordt kouder buiten en de dagen worden korter; maar dat wil niet zeggen dat we niet meer buiten kunnen zitten. Zelfs in het najaar kun je nog optimaal genieten van je tuin. In dit artikel geven we je een aantal tuintips!

Verlichting

Het wordt weer eerder donker. Hoog tijd om tuinverlichting aan te schaffen. Naast verlichting zorg je ook voor extra sfeer. Zodat je ’s avonds nog fijn kunt genieten in je eigen tuin. Pak er nog een lekker warm dekentje bij. En je bent helemaal klaar voor de nazomer. Tip: gebruik leuke lampionnen of kleine lampjes in je bomen en struiken.

Relaxen

Een loungebank is onmisbaar in je tuin. Ga bijvoorbeeld voor een lekkere hoekbank met zachte kussens, waar je zo in kunt ploffen. Maak er een gezellig hoekje van waar je met je vrienden of familie kunt zitten. Loungebanken geven jouw tuin of terras extra uitstraling. Als je dan ook nog een heater of openhaard op je terras plaatst, kun je op een koude dag ook nog heerlijk buiten lezen, rusten of gewoon genieten.

Kleurgebruik

Het mooiste van de nazomer zijn toch wel de herfstkleuren die weer tevoorschijn komen. Het najaar is een uitstekende tijd om kleurrijke plannen te maken voor jouw tuin. Bekijk eens welke kleurcombinaties bij jou passen en zoek daar de geschikte planten bij. Tip: laat deze kleuren terugkomen in je buiten kussens.

Gezellige beplanting

Eenmaal een leuk zitje voor je tuin te hebben gecreëerd is het natuurlijk niets om naar een uitgebloeide tuin te kijken. Zorg daarom voor wat herfstbloeiers en mooi gekleurde struiken. Warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer. Heesters als appelbes en toverhazelaar hebben een mooi herfstblad en geven mooie bloemen in het najaar.

Nazomer barbecue

Als je tuin er tiptop uitziet, wil je er natuurlijk ook van kunnen genieten. Organiseer daarom een winterbarbecue. De koele lucht en de gezelligheid van lampjes in je tuin doen je genieten. Neem plaats bij je zwembad en geniet van prachtige verlichting, een vuurkorf of gebruik een heater. Tip: ontvang je vrienden of familie op je barbecue met een lekker glaasje glühwein!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *