De tuintrends van 2018

Laat je inspireren door de nieuwste tuintrends die wij voor je op een rijtje zetten. Wat is er nou leuker dan in de zomer lekker in het zonnetje zitten in je stijlvolle tuin. Wat zijn de leukste tuintrends van deze zomer? Wat voor tuinmeubelen zijn modern? Welke planten zie je veel dit jaar? Wij vertellen het je.

Gezellige zithoek

Essentieel voor een stijlvolle tuin is een gezellige zithoek. De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van de woning. Daarom mag een zithoek niet ontbreken. Een knusse zithoek creëer je door twee loungebanken tegenover elkaar te plaatsen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een loungestoel met een tafeltje. Het is maar net wat je zelf fijn vindt. Plaats lekkere dikke lounge kussens op de banken en het chillen kan beginnen.

Je maakt de zithoek extra gezellig door wat accessoires toe te voegen. Ze kun je kiezen voor een speciaal buiten vloerkleed. Dit maakt het geheel een stuk knusser. Ook is het leuk om wat kleurrijke sierkussen te gebruiken en om lantaarns op de grond te zetten. Lampenslingers zijn ook heel leuk om het geheel wat op te vrolijken. Steek ’s avonds een paar kaarsen aan en je zithoek is helemaal compleet!

Hangstoelen

Tuinmeubelen die je deze zomer veel ziet zijn de zogenaamde hangstoelen. Deze stoelen zijn ei-vormig en staan niet op de grond, maar hangen aan een balk. Hierdoor krijg je het gevoel dat je zweeft en dit is heel ontspannend! Hangstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt ze in verschillende kleuren en groottes bestellen.

Verticaal tuinieren

De trend van dit moment op gebied van tuinieren is: verticaal tuinieren. Als je een kleine tuin hebt is dit ideaal. Bij verticaal tuinieren laat je de planten in de hoogte groeien. Je gebruikt veel boompjes, en planten zoals klimop. Je hangt bloempotten boven elkaar aan de muur voor een speels effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *