De tuin inrichten. Waar moet je aan denken?

Bij een nieuwe tuin komt wat planning kijken. Van tevoren zal je goed moeten nadenken wat je precies wilt en hoe je dit gaat realiseren. Ten eerste kom je voor de vraag te staan of je het allemaal zelf wilt doen of alles of gedeeltelijk wilt uitbesteden. Bepaalde klussen kun je eenvoudig zelf doen, terwijl het voor andere klussen beter is om een expert in te huren. Waar moet je bij de inrichting van de tuin rekening mee houden? Het antwoord lees je hieronder.

De inrichting van de planten

Bij de inrichting van een tuin maken we onderscheid tussen het groene gedeelte en de bestrating. De keuze voor planten is belangrijk. Bepaalde planten hebben nu eenmaal meer onderhoud nodig dan andere planten. Het hangt er dus vanaf hoeveel tijd je in het onderhoud van je tuin wilt steken. Kies je voor planten die veel onderhoud nodig hebben, maar heb je zelf geen tijd om deze te onderhouden? Dan kun je een hovenier inhuren voor al je tuinonderhoud. Wil je zo weinig mogelijk onderhoudswerk hebben dan is het slim om voor meer bestrating te kiezen en planten te kopen die weinig onderhoud nodig hebben. Je kunt hiervoor een hovenier inhuren die advies geeft over welke planten je beter wel of niet kunt nemen of zelf informatie zoeken op het internet.  

Tulip, Bloeien, Stenen Tuin, Kiezelsteen, Een

Bestrating

De meeste tuinen zijn voorzien van een stukje bestrating. Bij bestrating maken we onderscheid tussen functionele en sfeervolle bestrating. De keuze voor de tegels hebben een grote invloed op de uitstraling van de tuin. Tegenwoordig is het helemaal in om voor grotere natuurstenen te kiezen. Het voordeel van deze stenen is dat ze er natuurlijk uitzien en een lange levensduur hebben. Het nadeel is dat ze behoorlijk duur zijn in aanschaf. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor tweedehandse bestrating te kiezen.

Stenen, Patch, Cirkel, Bogen, Patroon, Structuur, Over

Tuinverlichting

Tot slot zal je moeten nadenken over de inrichting van tuinverlichting. Er wordt net zoals bij bestrating onderscheid gemaakt tussen functionele verlichting en verlichting dat sfeerverhogend werkt. Het is raadzaam om voor led-verlichting te kiezen. Deze verlichting gaat langer mee, is duurzamer en daarbij een stuk zuiniger. Heb je ook nagedacht over de verschillende sensoren? Bijvoorbeeld bewegingssensoren of verlichting dat aan of uit gaat op basis van de ingestelde tijd. Denk dus van te voren goed na over wat je wilt met het verlichten van de tuin en kies alleen voor energiebesparende lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *