De mogelijkheden met kunstgras

Steeds vaker komen we kunstgras tegen in achtertuinen. Waarom? Omdat het lekker makkelijk is, geen onderhoud nodig heeft en het er altijd mooi bij ligt. Dat is wel even anders met gewoon gras, wat veel onderhoud nodig heeft en daarbij niet altijd de gewenste resultaten oplevert. In dit artikel gaan we kijken naar de mogelijkheden van kunstgras en waarom het een goed idee is om kunstgras te overwegen. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden betreft kunstgras.

Kunstgras in de tuin

Meestal zien we kunstgras voorkomen in de tuin, zeker bij gezinnen met jonge kinderen is kunstgras een populaire optie. De kinderen kunnen lekker spelen zonder het gazon te vernielen en daarbij ligt het gras er altijd mooi groen bij. Bij gewoon gras loop je altijd tegen het dilemma aan: je wilt je kinderen het spelen niet ontnemen, maar ondertussen wil je ook gewoon een mooi stukje gazon behouden. Maar het is lastig om jonge kinderen binnen te houden. Het grote voordeel van kunstgras is dat je hier geen omkijken naar hebt. Een nadeel is wel dat de leefbaarheid van de tuin afneemt. Je komt minder vogeltjes en ongedierte tegen, wat toch wel jammer is.  

Verlaat, Herfst, Planten, De Bladeren, Blad, Natuur

Kunstgras op het dakterras

Ook kunstgras op het dakterras kan een fijne optie zijn, zeker wanneer je geen tuin hebt. Het voordeel van kunstgras is dat het lekker zacht aanvoelt, waardoor je in de zomer gewoon met blote voeten het dakterras kan betreden. Daarbij krijgt het dakterras een mooie groene kleur, wat het aanzicht van de woning ten goede kan komen. Het is eenvoudig om kunstgras zelf op het dakterras te installeren. Deze plaats je namelijk gewoon over de bestaande grond heen. Lekker makkelijk!

Stoelpoten, Kunstgras, Gras, Groen, Buiten, Versieren

Kunstgras op het balkon

Kunstgras op het balkon komt steeds vaker voor, zeker wanneer men een groter balkon heeft. Het kunstgras voelt zacht aan en biedt kinderen de mogelijkheid om op het balkon te spelen, mocht daar ruimte voor zijn. Ondanks dat het gras niet echt is, krijgt het balkon een natuurlijke uitstraling.

Ben je erover uit en wil je graag kunstgras aanschaffen? Bedenk je dan goed dat er ontzettend veel soorten kunstgras zijn. Het prijsverschil is groot en datzelfde geldt voor het verschil in kwaliteit. Wanneer je voor een langere tijd met kunstgras wilt doen, is het beter om voor kunstgras met een hoge kwaliteit te kiezen. Hier zit vaak wel een hoger prijskaartje aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *