Zo gaat je telefoon minder snel stuk

Zo vaak hebben we gezien dat mensen hun telefoon laten vallen. Dit is waarschijnlijk ook bij jou gebeurd. Het is bijna alsof de telefoons gemaakt zijn om uit onze handen te glippen. Vaak heb je geluk en gebeurd er niets. Soms heb je minder geluk en krijg je een kras op je scherm. Het kan ook zijn dat de telefoon niet waterdicht is en dan komt er een plens water op jouw scherm, waardoor jouw telefoon waarschijnlijk niet meer gaat werken. Er is dus erg veel risico als je niet goed let op jouw telefoon. Echter, heb geen zorgen! Met deze paar tips zul je een kapotte telefoon zo lang mogelijk vermijden. 

Let op de batterij

Eén van de belangrijkste en één van de meest genegeerde onderdelen van de telefoon: de batterij. Veel mensen laten tegenwoordig hun telefoon vrijwel leeglopen en laden hun telefoon dan op tot 100%, gebaseerd op de oude manier van opladen toen de accu’s van telefoons van nikkel werden gemaakt. Dit is dus niet meer zo! Het is het beste om het laten leeglopen van jouw telefoon te vermijden, omdat deze hoogstwaarschijnlijk van lithium zijn gemaakt. Bij deze batterijen is het dan ook geadviseerd om jouw batterij tussen de 40 en 80 procent te houden. Hiermee kan je goed jouw accu besparen. Mocht jouw telefoon momenteel geen goede batterij meer hebben (te checken op de iPhone 10 via Settings -> Battery -> Battery health), dan kan je een iPhone 10 reparatie boeken.

 

Zorg er ook voor dat je “nep” opladers vermijdt. Op internet zijn op diverse websites veel goedkope alternatieven te vinden. Je denkt misschien dat het een voordeel is om een ​​goedkopere te kopen, maar deze opladers zijn erg schadelijk voor je batterij. Deze laders laden soms te snel op, waardoor de accu snel oververhit raakt. Het kan ook zijn dat deze oplader gewoon te langzaam oplaadt wat ook je geld niet waard is. Het is dus geadviseerd om een originele oplader te kopen van de Apple Store.

Leuk hoesje

Een hoesje geeft jouw telefoon toch wel een andere identiteit. Het maakt je telefoon iets vrolijker en is ook nog erg handig voor de bescherming van jouw telefoon. Als je krassen en scheuren op jouw scherm wilt vermijden, dan is het toch ideaal om een hoesje te kopen. Dit is zeker het geval voor iPhones, omdat deze tegenwoordig vrijwel alleen maar van glas worden gemaakt. Als je het toch voor elkaar krijgt om een kras op jouw scherm te krijgen dan kun je jouw iPhone laten repareren in Den Haag. Een batterij laten vervangen of een camera laten repareren is ook zeer makkelijk te doen. Simpelweg, een hoesje is de handigste manier om jouw telefoon niet kapot te laten gaan.

Alert blijven

De beste en meest voor de hand liggende manier om een telefoon niet kapot te laten gaan, blijft toch wel om er gewoon goed op te letten. Laat het niet rondslingeren, pak het niet op wanneer je vettige handen hebt, pak je telefoon niet tijdens onhandige momenten en goed blijven kijken waar je loopt. Een dag zonder telefoon zou een crisis zijn voor veel mensen, dus let er goed op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *