Garagedeur-in-goede-conditie-houden

ZO BLIJFT JE GARAGEDEUR IN GOEDE CONDITIE

Garagedeuren kunnen met gemak meer dan 10 jaar meegaan. Maar een belangrijke kanttekening bij deze uitspraak, is dat je de deur goed dient te onderhouden. In dit artikel gaan we kort in op een aantal onderhoudswerkzaamheden die ervoor kunnen zorgen dat je garagedeur in goede conditie blijft en daardoor uiteindelijk langer meegaat.

Een belangrijk aandachtspunt bij alle onderhoudswerkzaamheden aan de garagedeur, is dat sommige onderdelen, zoals bijvoorbeeld de veren en kabels, onder zeer hoge spanning kunnen staan. Wanneer je verkeerd handelt, loop je dus kans op lichamelijk letsel en/of schade aan de deur. Wanneer je dus niet weet of je het onderhoud wel goed kunt uitvoeren, kies er dan altijd voor om een geschoolde monteur het werk te laten verrichten. Maar sowieso is het goed om het vervangen van onderdelen altijd aan een monteur over te laten. Het laatste punt dat je willen meegeven is dat je altijd de stroom van de bediening van de garagedeur moet halen als je onderhoudswerkzaamheden aan de deur gaat verrichten.

Smeren van garagedeur onderdelen

De diverse onderdelen waarmee de deur functioneert moeten zo nu en dan worden gesmeerd om piepen en kraken te voorkomen en onnodig snelle slijtage tegen te gaan. Onderdelen die gesmeerd moeten worden zijn o.a. de lagers en de assen van de looprollen, de scharnierpennen en het slot van de garagedeur.

De rails reinigen

Om ervoor te zorgen dat je de levensduur van een garagedeur onderdelen niet onnodig verkort, is het belangrijk om de rails waarmee het deurblad kan worden opengeklapt regelmatig wordt gereinigd. Op die manier ondervinden de onderdelen minimale weerstand, waardoor ze minder snel slijten.

Onderhoud aan het deurblad

Het deurblad van de garagedeur dient om de zoveel tijd geschilderd te worden. Bij allerlei invloeden zoals bijvoorbeeld de zon, maar ook vogelpoep en ander vuil wordt de laklaag aangetast, waardoor het deurblad zo nu en dan dus een likje verf nodig heeft. Vraag bij je garagedeur specialist welke verf je het beste kunt gebruiken (Kijk hier voor een voorbeeld van een specialist). Ga in ieder geval niet op eigen initiatief naar de bouwmarkt om een willekeurige pot verf te kopen om daarmee het deurblad te verven.

Garagedeuronderdelen aanschaffen

Zoals eerder aangegeven is het belangrijk dat je garagedeur onderdelen altijd door een monteur laat vervangen. Maar sommige onderdelen kun je natuurlijk prima zelf vervangen. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van een nieuwe handgreep waarmee je de deur kunt openen, of het vervangen van een eenvoudig slot. Nieuwe onderdelen kun je eenvoudig online bestellen, zie bijvoorbeeld deze webshop met garagedeur onderdelen: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-onderdelen/.

Abonnementen voor onderhoud aan de deur

Wanneer je een deur hebt aangeschaft, ligt het gevaar op de loer dat je al snel vergeet dat er zo nu en dan onderhoud aan de deur en aan de onderdelen moet worden gepleegd. Daarom is het aan te raden om bij de aanschaf van een nieuwe deur een onderhoudsabonnement af te sluiten. Op die manier heb je geen omkijken meer naar de onderhoudswerkzaamheden en weet je dat je deur hoogstwaarschijnlijk langer mee zal gaan. Maar ook geeft het een veilig gevoel. Immers, je weet dat onderdelen tijdig worden vervangen en dat de kans op een ongeluk met de deur daardoor klein is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *