Winterse tuintrend: Binnenshuis tuinieren

De winter komt eraan! En dat is voor sommige planten geen pretje. Maar wist je al dat je zelfs in de winter prima kunt tuinieren, maar dan binnenshuis? Hoe? Met een indoor-tuinsysteem. Met deze handige apparaten kun je het hele jaar door kweken. Winter of niet.

Wat is een indoor-tuinsysteem?

Een indoor-tuinsysteem is een elektrisch apparaat waarmee je in huis kruiden en zelfs bloemen of groenten kunt kweken. Zo ben je niet afhankelijk van regen, sneeuw of te veel zon. De plantjes groeien uit capsules. Deze capsules plaats je in het systeem. Je hoeft dus vaak niet in de weer met zaadjes en aarde. Bovendien zijn de meeste van dit soort systemen behoorlijk slim. Zo zorgt het systeem automatisch voor bewatering en de juiste hoeveelheid licht. Het enige dat jij hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken en ervoor te zorgen dat het waterreservoir gevuld blijft.

In een indoor-tuinsysteem kun je vaak meerdere plantjes tegelijk kweken. Hoeveel? Dat is afhankelijk van het merk. Binnen de witgoed branche bieden verschillende merken dit apparaat te koop aan. Ook goed om te weten; je kunt dit type witgoed huren. Dan betaal je niet in 1x de hoofdprijs en kun je wel lekker snel starten met binnenshuis kweken.

Voordelen van een indoor-tuinsysteem

Binnenhuis tuinieren is natuurlijk niet hetzelfde als buiten. Zo ben je gebonden aan de grootte van het apparaat. Planten kunnen niet heel groot worden, want hier is de ruimte niet voor. Toch zitten er veel voordelen aan zo’n systeem. Zo groeien de planten over het algemeen sneller in dit systeem dan buiten. Bovendien zorgen planten, zeker kruidenplantjes, voor een aangename geur in huis.

Meer groen in huis? Bekijk eerst eens naar de basis van het interieur. Ziet de houten vloer er nog goed uit of is deze toe aan vervanging? Mocht dat het geval zijn kan je via deze link de kosten van een houten vloer berekenen.

Ook handig:

  • Je hoeft geen balkon of (grote) tuin te hebben om zelf planten te kweken.
  • Je hebt altijd verse kruiden of groenten bij de hand.
  • Je hebt weinig omkijken naar de verzorging. Dit regelt het systeem.
  • Je kunt telkens verschillende plantjes kweken. Zo kun je lekker variëren.

Waar te koop?

Lijkt zo’n indoor-tuinsysteem je wel wat? Bekijk en vergelijk online. Zo kom je erachter welk systeem het beste bij jou past.

Zoals gezegd bieden diverse witgoed merken verschillende systemen aan. De prijzen liggen zo rond de € 200. Vind je dit te duur? Of wil je liever eerst proberen voordat je zoveel geld in 1x uitgeeft? Dan is dit type witgoed leasen een goede optie. Als je een indoor-tuinsysteem huurt krijg je vaak capsules bij. Als je koopt niet. Zo zitten er verschillende voordelen aan allebei.

Of je het apparaat nou huurt of koopt; 1 ding is zeker: Met een indoor-tuinsysteem kun je het hele jaar door lekker tuinieren. Weer of geen weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *