Wat is een vlizotrap?

Trappen zijn er in tal van verschillende soorten. Welke soorten trappen ken jij? Kijk eens naar het verschil tussen een open en gesloten trap, een rechte trap en een wenteltrap, enzovoorts. Een van de populairste soorten trappen om op zolder te kunnen komen is de vlizotrap. Niet voor niets, want een vlizotrap biedt verschillende voordelen. In dit artikel lees je meer over hetgeen men onder een vlizotrap verstaat en de voordelen die het je biedt. De trap wordt vaak als alternatief gezien voor de steektrap. Gebruik de vlizotrap als je slechts enkele keren per maand op zolder hoeft te zijn. 

Ruimtebesparende vlizotrap in het plafond verwerken

Een vlizotrap is een ruimtebesparende trap, welke je in het plafond kunt verwerken. Doordat de trap geen ruimte inneemt in de ruimte onder de zolder, komt deze onder meer van pas bij mensen die de zolder gebruiken als opslagruimte. Een steektrap neemt in zo’n geval te veel ruimte in als je kijkt naar de mate waarin de trap gebruikt zal worden. Het monteren van de trap in het plafond doe je eenvoudig zelf, wanneer je kiest voor een bouwpakket trap. Deze trappen zijn online te bestellen bij Houtcompleet.nl en worden vaak al binnen enkele dagen geleverd. 

 Vlizotrap minder geschikt voor kinderen

Wanneer ook je kinderen regelmatig op zolder komen, is het slimmer om voor een steektrap te kiezen. De steektrap is veiliger voor kinderen, daar je deze van een trapleuning kunt voorzien. Ook is de steektrap vaak steviger dan een vlizotrap. Dit heeft er onder meer mee te maken, dat de steektrap zowel onder- als bovenaan kan worden vastgezet. Bij een vlizotrap is dit logischerwijs niet mogelijk, omdat deze ingeklapt moet kunnen worden. Net als de vlizotrap is ook de steektrap verkrijgbaar als een bouwpakket. Je bespaart hiermee flink op de kosten en kunt de trap vaak sneller gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *