Waarom voor een dakkapel kiezen?

Een dakkapel levert nogal wat voordelen op. Zo creëer je extra ruimte en wordt je huis meer waard. Het nadeel is dat je voor een aantal dagen de bovenverdieping niet kunt gebruiken. Hieronder volgt een uitgebreid artikel over de plaatsing van een dakkapel en hoe dit precies in zijn werking gaat. Ook zullen we de voor- en nadelen van een dakkapel met je doornemen. Sta je op het punt om een dakkapel aan te schaffen? Lees dan snel verder!

Meer ruimte

Het fijnste aan een dakkapel is dat je uiteindelijk meer ruimte hebt. De meeste mensen gebruiken hun zolderkamer niet aangezien er geen raam in zit. Wat kun je nu in een donkere kamer doen? Vaak wordt de donkere zolderkamer gebruikt als opberghok of een plek om de was op te hangen. Maar wanneer je een dakkapel laat installeren kun je van alles met de zolder doen. Zo kun je deze ombouwen tot een slaapkamer, een studeerkamer of een werkkamer. Daarbij heb je vanaf deze ruimte vaak ook een mooi uitzicht, omdat de zolder het hoogste puntje van het huis is. Doordat je en extra ruimte creëert kun je de woning voor een hogere prijs verkopen, wat natuurlijk een groot voordeel is.  

Dakkapel, Leisteen, Dak, Raampje, Grijs, Architectuur

Ook ziet de kamer er gelijk een stuk groter uit wanneer je een dakkapel hebt geïnstalleerd. De kamer oogt niet alleen groter, maar is in werkelijkheid ook groter waardoor de leefbaarheid van de ruimte verbeterd wordt.

Weinig onderhoud aan een dakkapel

Het fijne aan een dakkapel is dat je er geen onderhoud aan hebt wanneer je voor kunststof kiest. Kies je voor een houten dakkapel dan is het een ander verhaal. In dit geval zal je jaarlijks de conditie van het hout moeten bekijken en eventueel een beschermlaag moeten toebrengen. Aangezien een dakkapel van hout is en dit een natuurproduct is heeft het meer onderhoud nodig. Wel is het slim om even te informeren of je een vergunning nodig hebt voor de installatie van een dakkapel. Bij bepaalde gemeenten ben je verplicht om een vergunning aan te vragen, terwijl dit bij anderen niet het geval is.

Dormer, Home, Dak, Architectuur, Gebouw, Venster

Bouwbedrijf vinden?

Bij de keuze van een geschikt bouwbedrijf zal je op verschillende zaken moeten letten. Ten eerste raden we je aan naar referenties te vragen en eventueel bij meerdere aanbieders een offerte aan te vragen. Zodoende weet je zeker dat je de goedkoopste prijs krijgt. Daarbij is het raadzaam om te kijken hoeveel garantie je krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *