Trappen renoveren met laminaat. Hoe werkt dat precies?

Bij een traprenovatie kun je kiezen uit verschillende materialen zoals laminaat, massief hout, pvc en kurk combi. Wat veel mensen niet weten is dat het mogelijk is om een houten trap met laminaat te renoveren. Maar waarom zou je voor laminaat kiezen? En hoe werkt een traprenovatie met laminaat nu precies? In dit artikel vind je antwoorden op de bovenstaande vragen. Snel verder lezen dus!

De voordelen van laminaat

Laminaat stijgt de laatste jaren in populariteit en dat is natuurlijk niet helemaal zonder reden. In het verleden werd het vooral gebruikt voor vloeren, maar tegenwoordig zijn we het steeds vaker terugkomen voor andere doeleinden zoals een traprenovatie. Het voordeel van laminaat is dat het eruitziet als echt hout, maar niet dezelfde hoeveelheid onderhoud nodig heeft. Daarbij is het bijvoorbeeld makkelijker om laminaat schoon te vegen, aangezien het een gladde bovenlaag heeft. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het kent een lange levensduur, afhankelijk van het kwaliteit van het laminaat.

Hout, Vloer, Laminaat, Oppervlak, Textuur, Hardhout

Zou je een laminaat traprenovatie zelf kunnen doen?

Als je een beetje handig bent is het mogelijk om een trap te bekleden met laminaat. Het installeren van laminaat is namelijk niet zo heel moeilijk. Maar wanneer je de trap ook wilt renoveren zoals het versterken van de steunbalk, het verbeteren van de traptreden en het verven van het hout dan is het een slim idee om voor een traprenovatie bedrijf te kiezen. Zij weten over het algemeen goed waar ze mee bezig zijn en daarbij mag je rekenen op garantie wanneer het laminaat gebreken vertoont, wat natuurlijk altijd tot de mogelijkheden behoort.  

Hamer, Houtlijm, Laminaat, Renovatie, Beschaamd

Waarom trap renoveren?

Waarom een trap renoveren als je ook gewoon een nieuwe kunt kopen? Goede vraag! Met een traprenovatie bespaar je nogal wat geld, omdat je niet de hele trap vervangt. Je verlengt de levensduur van je huidige trap waardoor je de komende tijd geen nieuwe trap hoeft aan te schaffen. Zoals je waarschijnlijk al weet zijn nieuwe trappen duur en dus wil je deze uitgave nog graag even uitstellen. Er is bovendien veel mogelijk bij een traprenovatie. Zo kun je de trap opnieuw laten bekleden, van een nieuw likje verf laten voorzien en nog veel meer. Om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden is het geen slecht idee om een traprenovatie showroom te bezoeken. Hier kun je in een oogopslag zien wat de mogelijkheden zijn. Wel zal je vaak van tevoren een afspraak moeten inplannen voor een bezoek aan een showroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *