Redenen om te kiezen voor kunstgras 

 

De natuurlijke uitstraling van echt gras spreekt veel mensen aan. Helaas kost het wel veel moeite om een groen gazon netjes te houden. Denk maar bijvoorbeeld aan wekelijkse maaisessies, gras trimmen, bemesten en sproeien. Een fraai gazon is dus zeker niet vanzelfsprekend! Als je een drukke agenda hebt, dan wordt het al helemaal lastig om je gazon bij te houden. Daarom kiezen steeds meer mensen tegenwoordig gewoon voor kunstgras. Dit alternatief is namelijk erg onderhoudsvriendelijk, maar zeker niet minder mooi! In de afgelopen jaren zijn de technieken enorm verbeterd, waardoor kunstgras nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden is. Wat ons betreft is er dus reden genoeg om te kiezen voor kunstgras, al is nog niet iedereen ervan overtuigd. Twijfel jij ook nog? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen we je uit waarom kunstgras een goed idee is!

De voordelen van kunstgras


Kunstgras is mateloos populair. Weet jij waarom? Hieronder volgen de voordelen van kunstgras:

  • Grasmaaien hoeft niet meer.
  • Sproeien is overbodig.
  • Blijft altijd mooi, onder alle weersomstandigheden.
  • Geen last van onkruid meer.
  • Voelt zacht en comfortabel aan de voeten en het is veilig voor kinderen om op te spelen.
  • Duurzaam.
  • Onderhoudsarm.
  • Makkelijk zelf aan te leggen.

Waarop letten bij het plaatsen van kunstgras?


Zoals je kunt lezen, kent kunstgras heel veel voordelen ten opzichte van echt gras. Ben je helemaal om en wil je ook graag kunstgras? Dan is het goed om bij de aanleg met een aantal dingen rekening te houden.

Ten eerste moet de ondergrond van de tuin in een goede conditie verkeren. Dit wil zeggen dat de grond vocht moet doorlaten en dat het stabiel genoeg moet zijn om kunstgras te kunnen dragen.

Ten tweede is het van belang dat je voor een type kunstgras kiest dat aansluit op de rest van jouw tuin. Door de jaren heen zijn er veel verschillende soorten kunstgras op de markt gebracht, dus het is helemaal niet gek dat je door alle bomen het bos niet meer ziet. De kwaliteit en uitstraling variëren enorm per type, dus we raden aan om eerst contact op te nemen met een kunstgras-specialist en voor te leggen waar je naar op zoek bent. Vertel waar je je tuin vooral voor gebruikt, bijvoorbeeld om te spelen, sporten, relaxen, of dient het voor de sier? Geef ook door wat de ondergrond van de tuin is en naar welke stijl je zoekt.

Een kunstgras specialist kan je goed op weg helpen om de juiste keuze te maken. Als je spelende huisdieren en/of kinderen hebt, dan zijn er bijvoorbeeld bepaalde soorten kunstgras die hier speciaal voor bedoeld zijn. Voor intensief gebruik bestaat er namelijk kunstgras dat erg slijtvast is. Vaak zijn er ook staaltjes beschikbaar, dus je kunt zelf voelen hoe het kunstgras is en bepalen of dit type bij jou past.

Kunstgras, Synthetische Vezels, Plastic Gras

Bron: kunstgrashuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *