Met shutters nooit meer last van hinderlijk zonlicht in huis

Heb je ook zo’n hekel aan fel zonlicht dat door de ramen naar binnen valt en je verblind. Vooral in de herfst en winter krijgen veel mensen hiermee te maken vanwege de laagstaande zon. Gelukkig is er met de juiste binnenzonwering iets aan het verblindende en hinderlijke zonlicht te doen, namelijk met shutters. Wat is dit precies voor soort zonwering? En zijn er naast de mogelijkheid de zon tegen te houden nog meer goede redenen om shutters-zonwering in je huis te plaatsen?

Wat zijn shutters voor soort zonwering?


Shutters-zonwering staat in de volksmond ook wel bekend als binnenluiken of klapluiken, die voorzien zijn van verstelbare lamellen. Deze lamellen kunnen naar eigen wens geopend en gesloten worden om de hoeveelheid binnenvallend zonlicht te bepalen. Tegelijk kun je met deze binnenzonwering ook de privacy die je wenst goed afstemmen. Heb je liever niet te veel inkijk, dan kun je de lamellen wat dichter zetten en kunnen passanten niet meer naar binnen kijken. Maar als zonwering hebben binnenluiken nog wel meer voordelen. En dat zijn er meer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Een stijlvolle afwerking & duurzame keuze


Een van de grootste voordelen van shutters is dat ze er heerlijke luxueus en stijlvol uitzien. Met dit soort raamdecoratie krijgt je woning direct een luxe uitstraling. Het is dan ook niet vreemd dat, als je kiest voor klapluiken met lamellen als binnenzonwering, je woning direct meer waard wordt. Dit soort zonwering is dan ook een goede investering. Naast deze waardevermeerdering is een fijne bijkomstigheid van shutterlamellen het gegeven dat je hiermee een duurzame en milieuvriendelijke keuze maakt. Doorgaans zijn de binnenluiken van hout gemaakt en dus duurzaam. Reken daarbij nog dat dit type zonwering lang meegaat en de conclusie is duidelijk: met shutters-zonwering kies je voor een elegante langetermijnoplossing en daarmee ook voor duurzaamheid en voor het milieu. Voor buitenzonwering zou screens zou ook een goede optie zijn. 

Geschikt voor alle soorten ramen & een ruime keuze


Fijn aan binnenluiken van hout als zonwering is dat shutters-zonwering toepasbaar is op alle soorten ramen. Of je nu draaikiepramen hebt, een villa met relatief grote ramen, ronde ramen of andere speciale raamvormen: voor elk type raam is er wel een oplossing op maast te vinden. Daarbij is er veel keuze aan materialen, vormen en kleuren lamellen. Meestal zijn shutterlamellen van hout, maar ze zijn ook beschikbaar in materialen als kunststof of aluminium. En qua kleuren kun je met shutters-zonwering eigenlijk alle kanten op. De meest populaire kleuren zijn wit, grijs, houtkleurige lamellen of zwart, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Er is dus keuze in overvloed qua ontwerp en stijl!

Gemakkelijk schoon te houden & te financieren


Qua onderhoud hoef je je over binnenluiken geen zorgen te maken. Shutters-zonluiken kunnen snel en efficiënt schoongemaakt worden met een vochtig doekje en hebben daarnaast weinig onderhoud nodig. Ten slotte is het goed om te weten, als laatste voordeel van dit soort zonwering, dat je shutters-zonwering gewoon kunt meefinancieren vanuit je hypotheek. Je hoeft dus geen grote uitgave te doen. 

Gratis stockfoto met architectuur, bomen, buitenkant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *