lampenkap plaatsen

Lampenkap plaatsen

Lampenkap

Het plaatsen van een lampenkap is zo moeilijk niet. Daar zit ‘m de kneep niet. Wel valt het niet altijd mee om de geschikte lampenkap te vinden. En die keuze wordt er niet gemakkelijker op in de wetenschap dat er ontzettend veel lampenkappen beschikbaar zijn, van lampenkap industrieel tot lampenkap bloemen.  Daarnaast onderscheid je de lampenkappen in verschillende soorten en maten en afmetingen zoals de veelgebruikte lampenkap 50 cm.

Kies altijd voor de goede maat

Ongeacht de stijl, de kleur of uitstraling van een lampenkap is het kiezen van de goede maat uitermate belangrijk.  Er is sprake van een goede hoogte als de kap even groot is als zo’n veertig procent van de totale lamp hoogte. Zorg er in elk geval altijd voor dat de lampenkap de fitting onzichtbaar maakt. Probeer de lengte van de voet even groot te krijgen als de breedte van de kap. Aan de andere kant, ook dit blijft een kwestie van smaak. Misschien houd jij juist wel van bredere kappen.

Wat is het doel van de lamp?

De lampenkap kies je ook aan de hand van het doel van de lamp. Staat een lamp er om bij te lezen, of heb je de lamp special geplaatst om je nieuwe bankstel beter uit te lichten? Dit maakt nogal wat verschil, want een lamp om bij te lezen smeekt om een lampenkap die licht doorlaat. Nog iets; als je brede lampenkappen hebt en die staan in de hoek van je woning, dan is de kans op schade klein. Plaats je een lamp met te brede kappen in een veel gebruikt looppad?  Dan is de kans groter dat er wel schade ontstaat en de lamp met kap omver gelopen wordt.

Kies eens iets anders

Lampenkappen zijn net als alle andere meubels prima om mee te variëren. Veel mensen kopen exact dezelfde lampenkap als er een kap stuk is gegaan. Niet nodig, kies gewoon eens wat anders. Je zult echt verrast zijn hoeveel verschil dit maakt en hoe anders je tegen de kamer aankijkt. Is je huis eerder stil en wat sober ingericht dan kan alleen al een lampenkap met fleurige kleuren al het verschil maken en de sobere inrichting breken.

Kap van glas

Weet je het echt niet en ben je niet op de hoogte van trends op het gebied van lampenkappen?  Ga dan gewoon met de voet van de lamp naar de lampenspecialist. Door heel eenvoudig te laten zien hoe bepaalde kappen op de voet staan, krijg je een heel goed beeld en weet je al snel wat een kap is die bij jou en de rest van de inrichting past. Informeer bij de aanschaf van een lampenkap ook meteen naar de wijze waarop je de kap schoon kunt houden, want ook dit is een nogal onderbelicht thema. Zo zul je niet de eerste zijn die een kap van glas gaat wassen met of te koud of te heet water met het barsten van de kap als gevolg, en zo zijn er veel meer zaken om rekening mee te houden als je de kap goed schoon wilt houden. Kijk voor een ruim aanbod lampenkappen en woonaccessoires eens op Casa-Bella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *