woonkamer

Laat je huis groter lijken!

Niet iedereen is gezegend met een groot huis. Maar maak je niet druk, er zijn altijd manieren waarop je jouw huis groter en ruimtelijker kunt laten lijken. Belangrijk is dat je creatief omgaat met de ruimte die je wél hebt! Wij geven je een aantal tips onder het motto: klein is fijn.

Effectief omgaan met deuren

Een deur neemt door zijn draaicirkel veel ruimte in beslag. Een goede oplossing is om schuifdeuren te gebruiken. Zo blijft je ruimte een open uitstraling hebben en het ziet er ook nog eens modern uit! Of maak gebruik van deuren met doorzichtige vlakken, lijkt minder massief en zorgt ervoor dat je kamer minder vol lijkt.

Lichte kleuren

Kleuren zijn zeer bepalend voor het ruimtelijk effect in een kamer. Lichte en frisse kleuren zorgen voor een open sfeer. Witte muren laten je kamer optisch groter lijken. Het is vooral belangrijk dat je kleuren gebruikt die op elkaar aansluiten. Zodat het overkomt als één geheel.

Spiegels, je kunt ze niet genoeg hebben

Een spiegel is niet alleen een blikvanger in je kamer. Het kan een ruimte groter en lichter laten lijken. Laat de spiegels iets moois reflecteren. Dat kan een schilderij of foto zijn. Op deze manier verdubbel je je decoratie. Of bijvoorbeeld een raam. Hierdoor kan het licht worden gereflecteerd, wat je ruimte groter laat lijken.

Dubbele functie

Je kunt meer ruimte creëren door je meubels een dubbele functie te geven. Leg bijvoorbeeld een aantal sierkussens over een opbergkist. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimde kamer. Dankzij de kussens heb je ook nog een extra zitje. In een kleine ruimte is er vaak geen ruimte voor meerdere bijzettafeltjes. Door twee tafeltjes over elkaar heen te plaatsen heb je één tafel, en word je ruimte optimaal benut.

Ophangen of op pootjes

In een kleine ruimte telt elke centimeter. Zorg er daarom voor dat zoveel mogelijk meubels op pootjes staan. Kasten nemen vaak veel ruimte in beslag. Een boekenplank is een ideale manier om je spullen op te bergen.

Speel met licht

Hoe meer lichtinval, hoe groter je ruimte oogt. Denk aan vloerlampen en wandlampen, maar bijvoorbeeld ook aan spotjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *