Home office

Je garage tot thuiswerkplek ombouwen

Door de corona crisis zijn veel mensen thuis gaan werken. Eerst aan de keukentafel of op zolder in een kamertje. Maar eerlijk is eerlijk: Dat is nou niet bepaald een fijne werkplek voor de lange termijn. Je partner die voorbij loopt, spelende kinderen die aandacht vragen, de pakketbezorger die aanbelt en ga zo maar door. Allemaal afleidingen die ervoor zorgen dat het thuiswerken minder effectief wordt.

Is het bovenstaande op jou van toepassing en beschik je over een garage? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om je garage tot thuiswerkplek om te bouwen. In dit artikel delen we daarvoor een aantal nuttige tips met je, zodat je goed van start gaat met de verbouwing.

Isoleer de muren, het dak en de vloer

Een garage heeft doorgaans enkelwandige ongeïsoleerde muren en een ongeïsoleerd dak en vloer. Daardoor wordt het in de koudere maanden erg onaangenaam om in de garage te werken. Als eerste stap is het dus van belang dat je de muren, het dak en de vloer isoleert.

Dit klinkt lastiger dan dat het is. Met een set gipsplaten en isolatiemateriaal kun je de muren eenvoudig zelf isoleren. Datzelfde geldt voor het dak en de vloer. Er zijn kant-en-klare panelen te koop die je aan het dak en de vloer kunt bevestigen om de kou buiten te houden. Dat is overigens niet alleen lekker in de winter, ook in de zomer blijft het aangenaam in je kantoor, omdat het isolerende materiaal de warmte beter buiten de deur houdt.

Meer informatie over isoleren.

Heb je geen idee hoe je je garage moet isoleren? Bezoek dan de website eigenhuisisoleren.nl. Je vindt er praktische instructies om het werk eenvoudig zelf uit te voeren.

Zorg voor voldoende lichtpunten

Omdat een garage doorgaans weinig ramen heeft, kan de ruimte al snel donker worden. Zorg daarom dat je voldoende lichtpunten hebt om je nieuwe kantoor goed te verlichten. Heb je geen verstand van elektra? Huur dan altijd een vakman in die het werk voor je uitvoert. Zo voorkom je onveilige situaties.

Maak ramen in de muur

Hoewel je met extra lichtpunten de ruimte in je garage beter kunt verlichten, is natuurlijk daglicht nog altijd het prettigst om in te werken. Maak daarom één of enkele ramen in de buitenmuren van je garage.

Koop een openslaande garagedeur met raam

Veel garages zijn afgesloten met een garagedeur waarin geen raam is verwerkt. Dat zorgt voor minder lichtinval in je nieuwe kantoor, dus is het aan te raden om een openslaande garagedeur aan te schaffen.

Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurbladen die je los van elkaar kunt openen en sluiten. Daardoor creëer je als het ware een voordeur voor je kantoor. Ideaal om bezoekers te ontvangen, zonder dat ze eerst door het woongedeelte van je woning moeten lopen.

Openslaande garagedeuren hebben niet standaard een raam, dus kies voor een model die dat wel heeft. Je kunt de ramen vervolgens van anti-inkijkfolie voorzien, zodat voorbijgangers of inbrekers niet kunnen zien welke spullen er in je thuiswerkplek staan.

Tot slot is het belangrijk dat de garagedeur van goede sloten is voorzien. Vraag hiervoor om advies bij je garagedeur specialist. Goede sloten geven niet alleen een veilig gevoel, maar verkleinen ook de kans op een inbraak waarbij je waardevolle werkspullen, zoals je laptop, gestolen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *