Inspiratie voor houten meubels

Ben jij helemaal gek van hout? Het is een ideaal materiaal. Vrijwel elke soort meubel kan ervan worden gemaakt. Daarnaast is het erg makkelijk te onderhouden. Hout komt voor in vele soorten en kleuren. Het is makkelijk om mee te werken en niet duur, waardoor het veel wordt gebruikt om meubels van te maken. Ben je op zoek naar nieuwe houten meubels, of wil je simpelweg wat inspiratie op doen? In deze blog bespreken we een aantal mooie houten meubels.

Eetkamersets

De meubelsoort die misschien wel het vaakst in hout te verkrijgen is, zijn de eetkamersets. Houten tafels en stoelen behoren elk seizoen tot de trends, ieder jaar opnieuw. Dit komt doordat hout echt een tijdloos materiaal is. Het past bij alle kleuren en materialen. Daarom zijn houten eetkamersets ideaal. Als je van een landelijke stijl houdt, is een eetkamerset in de vorm van een bankje met een tafel wellicht geschikt voor jou.

Houd je meer van een moderne stijl? De afgelopen seizoenen was het een trend om eetkamersets met houten poten te hebben met zitvlakken en tafelbladen van een ander materiaal. Dit kun je combineren met decoratiestukken met een moderne uitstraling om de stijl te benadrukken.

Onderhouden van hout

Houten meubels zijn gemakkelijk te onderhouden. Je hebt al voldoende aan een zachte borstel of een poetsdoek in combinatie met water gemengd met groene zeep. Bij hout wil je juist geen hardnekkige schoonmaakmiddelen gebruiken. Dit kan het hout namelijk beschadigen. En je wil juist dat jouw meubels zo lang mogelijk meegaan!

Kamerschermen

Een tweede meubel dat we graag willen benoemen is een kamerscherm. Kamerschermen kunnen erg veel doen voor jouw ruimte. Wanneer je in een studio woont, kun je een aparte ruimte creëren door middel van een scherm. Afhankelijk van hoeveel privacy je wil, zijn er kamerschermen die volledig dicht zijn, maar ook kamerschermen die licht doorlaten of waar je nog enigszins doorheen kunt kijken.

Zulke schermen worden vaak van hout gemaakt, omdat er mooie patronen in te snijden zijn. Houten schermen zijn ook makkelijk om eventueel te schilderen of te decoreren met een afbeelding of print.

Bankjes

Niet alleen voor binnenshuis zijn houten meubels ideaal. Hout is een materiaal dat juist voor buitenmeubels erg geschikt is. Het is een natuurlijk materiaal dat bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Een houten bankje is dus super leuk om in de (voor)tuin te plaatsen. Het komt altijd wel van pas; je hebt op elk moment een plekje om te zitten, ook als de tuinset bijvoorbeeld bedekt is in de winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *