modern interieur

Huis kopen en eigen geld

Het kopen van een huis kost heel wat geld. Nu de maximale hypotheek nog maar 100% van de woningwaarde mag bedragen moet je eigen geld inleggen. Makelaarskosten, notariskosten etc. moeten natuurlijk gewoon betaald worden. Vaak gaat dit ten koste van het spaarpotje voor je interieur en eventuele verbouwingen. We geven je hier een aantal tips hoe je geld kan besparen, zodat je geld overhoudt voor je interieur.

Alle hypotheekmogelijkheden in kaart brengen

De mogelijkheden omtrent een hypotheek zijn enorm divers en constant in ontwikkeling. Ons advies is dus om altijd langs een onafhankelijke hypotheekadviseur te gaan om al je mogelijkheden in kaart te brengen. De adviseur kan je advies geven over de  hypotheek die het beste aansluit bij jouw situatie tegen de laagst mogelijke rente. Zo kun je zeker op de langer termijn een hoop geld besparen.

Maar waar vind je nou een goede hypotheekadviseur? Hypotheek Visie heeft in vrijwel iedere grote stad een vestiging waar de beste hypotheekadviseurs je graag van advies voorzien. Je kunt kiezen voor een adviseur uit de stad waar je woont of waar je graag wilt wonen. Woon je in Eindhoven, ga dan naar de hypotheekadviseur Eindhoven. Of wil je in Limburg wonen? Vraag dan Hypotheekadvies Maastricht aan.

Besparen kosten koper

Kijk of je kunt besparen op de kosten die vallen onder kosten koper. Sommige kosten zoals kosten voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de overdrachtsbelasting staan vast. Maar de verschillen in de notariskosten zijn soms groot. Een notaris mag namelijk zelf zijn tarieven samenstellen. Het is zinvol om dit goed te vergelijken. Vraag daarom meerdere offertes op. Het kan verstandig zijn om als je een huis koopt ook een samenlevingscontract of testament te laten opstellen. Doe je dit bij dezelfde notaris? Vraag dan om korting.

Als je een hypotheek wilt afsluiten dan heb je een taxatie nodig. Dit is een waardebepaling van het huis door een taxateur. Ga na of je ook op deze kosten kunt besparen. Je hypotheekadviseur heeft ervaring met verschillende taxateurs. Hij kan je helpen om een goede maar ook goedkope taxateur te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *