Hoeveel kosten maak je als je naar het buitenland verhuisd

Bij het verlaten van je eigen land komt er heel veel op je af. Veel mensen denken de verhuizing zelf te doen, maar dat is toch lastiger als dat ze dachten daarom is een goedkoop meubeltransport bedrijf een goede optie. Daarnaast is internationaal verhuizen veel groter dan een binnenlandse verhuizing. En neemt daarom ook veel meer stress met zich mee als dat je in eerste instantie dacht. Maar eigenlijk voordat je gaat verhuizen naar een ander land heb je graag een beetje inzicht in de kosten en wat er allemaal moet gebeuren. In deze blog wil ik je graag dat inzicht geven.

 

Checklist

Als eerste is het aan te raden om een checklist van het internet te plukken waarbij allerlei informatie op staat die je moet regelen voordat je daadwerkelijk echt kan verhuizen. Misschien denk je: “ach, het zal allemaal wel meevallen.” Toch, ook al denk je dat. Zijn hier een aantal punten waar je allemaal aan moet denken voordat je vertrekt naar het buitenland.

 • Formaliteiten. 
  • DigiD. Als eerst moet je een DigiD aanvragen. Veel zaken kan je alleen in Nederland regelen met een DigiD. 
  • Verleng je paspoorten en dergelijken als deze bijna verlopen.
  • Verzekeringen. Misschien moet je je verzekeringen veranderen of juist meer aansluiten. En sommige moet je ook stopzetten. Ga goed na welke verzekeringen je hebt. Weet je het niet? Vraag om advies bij jou verzekeraar. 
 • Opzeggingen en wijzigingen.
  • Opzegging van bijvoorbeeld van je adres is zeker belangrijk. 
  • Ook bij relaties is het belangrijk om je adres door te geven. Het is fijn als al je familie en vrienden ook weten wat jouw nieuwe adres is. 
  • Informeer de apotheek, dokter en je tandarts over je adreswijziging. Dit komt namelijk niet altijd gelijk door via de gemeente.
  • Je gaat naar een nieuw adres en moet je ook nieuw gas, water, licht aansluiten. Dit houdt in dat je het moet opzeggen bij je “oude woning”. Het is natuurlijk zonde van het geld als je dubbel gaat betalen.
 • Verhuizen en kinderen
  • Opzeggen van de scholen.
  • Resultaten opvragen voor het inschrijven bij een nieuwe school.
  • Beëindigen van de toeslagen.

Dit is een heel klein gedeelte van de dingen die je moet regelen. Zoek meerdere checklists en vergelijk deze met elkaar zodat je niks vergeet. Begin op tijd met het regelen van alle dingen. Dit kost je misschien niet veel geld, maar wel erg veel tijd.

 

Kosten

De kosten van een verhuizing naar het buitenland verschilt natuurlijk heel veel met het land waar je heen wilt gaan. Het verhuizen naar België kan bijvoorbeeld met een kleine 2000 euro al geregeld zijn. Dit valt dat natuurlijk alles mee. Maar het verhuizen naar de verenigde staten kunnen de kosten oplopen tot een ruime 9000 euro. De kosten verschilt dus erg per land. Naast dat het per land verschilt, verschilt het ook per bedrijf. Daarom is het ook goed om te kijken door wie je de verhuizing laat doen. Sommige bedrijven doen bijvoorbeeld de meubeltransport stukken goedkoper als bij dec concurrent. Vraag meerdere offertes op en vergelijk deze goed met elkaar. Daarnaast is het ook verstandig om reviews te lezen hoe andere de verhuizing hebben ervaren. 

Gratis stockfoto met aankoop, accommodatie, appartement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *