Het inrichten van je huis doe je zo

Het inrichten van je huis kan een lastige opgave zijn. Waar moet je beginnen en wat zijn de stappen die je moet gaan ondernemen? Het kan voor een hoop gedoe zorgen, zo’n inrichting. In dit artikel zal het dan ook over de juiste volgorde van de inrichting van je huis gaan en op welke manier jij dit het beste kan laten verlopen.

Stap 1

Het klinkt misschien wat raar, maar de allereerste stap die je moet zetten zodra jij besluit je huis in te richten is de puntjes op d i. Ik hoor je denken: “huh?”. Dit is de juiste eerste stap hoor, maak je geen zorgen. Om jouw inrichting soepel te laten verlopen wil je namelijk dat de finishing touch gedaan is. DIt houdt het schilderen van de muren, dichten van gaatjes en oneffenheden en het leggen van de vloer in. Ook van buitenaf moet alles op orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het dak. Als je dit niet op orde hebt, kunnen er lekkages ontstaan en dit gaat je later geld kosten en irritaties opleveren.

Stap 2

Nu je de eerste stap hebt volbracht en de basis van het huis solide in elkaar zit, is het tijd om de grootste meubelstukken aan te schaffen. Bepaal eerst via een geschreven planning waar je mee gaat beginnen. Voor het gemak beginnen wij met de keuken. Een keuken is de plek in huis waar je veel tijd doorbrengt. Je bent er s’ochtends om te onbijten, s’middags om te lunchen en s’avonds voor het diner. Daarbij hoort natuurlijk een mooie eettafel. Als je een groot gezin hebt, is ruimte belangrijk. Kies voor een lange en brede eikenhouten tafel. Je wilt niet graag bezuinigen op belangrijke producten als een eettafel, het mag (als de portemonnee het toelaat) dus best wat geld kosten

Daarna begint de inrichting van de woonkamer. In een woonkamer zijn er drie meubels die de meeste ruimte innemen. De bank, tv en een eventuele kast. Die ga je dan ook als eerste uitzoeken. Er zijn enorm veel verschillende banken. je kunt ervoor kiezen om de bank iets minder prominent te maken, kies dan voor een tweezitter. Als je ervan houdt om liggend televisie te kijken, schaf dan een heerlijke hoekbank aan. De rommel kun je opbergen in een mooie grote kast, zo’n stuk meubilair kost veel ruimte! Zorg er dus voor dat deze op een handige plek staat. De tv zet je centraal (in het geval van een tweezitsbank) tegenover de bank, heb je een hoekbank? Plaats de tv dan centraal tegenover de hoek.

Stap 3

Na al het groot meubilair is het tijd om de woning aan te kleden met kleinere meubelstukken, verlichting, foto’s en schilderijen. Een heerlijke stoel is altijd op zijn plaats in de woonkamer. Echter, meubels lijken nooit echt verbonden met elkaar. Je hebt al snel het gevoel dat het een bij elkaar gegooid rotzooitje is. Om dit probleem aan te pakken, kun je gebruik maken van vloerkleden. Door deze onder beide meubelstukken te plaatsen heb je ze verbonden.

De verlichting in huis creëert sfeer en gezelligheid. Maak dus geen gebruik van felle TL-buizen, maar kies voor een warme lamp met eventueel ietwat geel licht. Aan de muren is het altijd leuk om portretten van het gezin te hangen, zo creëer je een unieke woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *