Gietvloeren laten plaatsen in heel het huis

De laatste jaren worden er in woonhuizen steeds vaker gietvloeren aangebracht. De gietvloeren van tegenwoordig kunnen, doordat ze in praktisch alle kleuren verkrijgbaar zijn, bij ieder interieur in huis worden toegepast. Ondanks dat gietvloeren nu nog regelmatig in woningen met een modern interieur worden gebruikt, zal dat binnen een niet al te lange tijd veranderen. Gietvloeren hebben vergeleken met andere vloeren veel voordelen. Met het gebruik van gietvloeren is een mooi open effect te creëren. Dat komt vooral, omdat ze naadloos kunnen worden aangebracht. Gietvloeren worden niet alleen in de woonkamer gebruikt, maar ook in een slaapkamer, kinderkamer, keuken en badkamer.

Een gietvloer in een kinderkamer

Voor gietvloeren in huis wordt vooral polyurethaan gebruikt. Het materiaal zal bestaande scheuren, die in de ondervloer aanwezig zijn, wegwerken. Polyurethaan voelt niet koud aan en is enigszins elastisch. Dat heeft het voordeel dat, als het materiaal in een kinderkamer wordt aangebracht en ze er wat op laten vallen, het voorwerp niet snel stuk zal gaan. Omdat polyurethaan ook over een vloerverwarming kan worden gelegd, zal een kind graag op zo’n verwarmde vloer spelen. Voor een kinderkamer heeft het nog een belangrijk voordeel. De vloer is geluid absorberend. Wanneer je beneden bent, zullen de geluiden van een spelend kind in zijn kamer niet gemakkelijk naar beneden doordringen.
Gietvloeren worden ook in keukens en badkamers gebruikt. De vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn waterdicht.

Het leggen van een gietvloer

Je moet het leggen van een gietvloer overlaten aan de vakman. Hij weet precies wat er gedaan moet worden om een mooie strakke vloer te maken. Zou er achteraf, na het aanbrengen van de vloer, toch nog een probleem zijn, zal de vakman dat zeker verhelpen. Gietvloeren zijn prachtig en doen chique aan wanneer hij goed is aangebracht. Ga dus nooit een gietvloer zelf leggen, ondanks dat er regelmatig wordt beweert dat je dat wel zelf kunt doen. Laat deze werkzaamheden aan de vakman over zoals bijvoorbeeld Van Hollandse Bodem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *