Een vloer uitkiezen. Wat zijn de opties?

De keuze voor vloeren zijn oneindig. Van gietvloeren tot een mooie houten vloer dat een natuurlijke uitstraling geeft. Aan de ene kant is het mooi dat je veel keuze hebt, maar aan de andere kant kan het ook overweldigend zijn waardoor je de bomen door het bos niet meer ziet. Waar let je nu precies op bij het uitkiezen van een vloer en hoe weet je nu welke vloer het beste bij je past? In dit artikel bespreken we elke vloersoort en de eigenschappen ervan.

Hout, PVC en laminaat

Jarenlang werd hout gebruikt als vloerbedekking. Dat is nog steeds het geval, maar toch kiezen steeds meer mensen voor alternatieven zoals PVC en laminaat. Deze twee materialen lijken veel op hout, maar zijn goedkoper in aanschaf en hebben minder onderhoud nodig. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud vereist; het is tenslotte een natuurproduct. Ook kan hout eenvoudig krimpen. Gelukkig zijn houten vloeren zo bewerkt dat dit niet snel voor zal komen. De levensduur van een houten vloer kan heel lang zijn, maar ook kort. Dit hangt van het soort hout af en hoe deze onderhouden is. Kies je voor een houten vloer dan moet je je goed realiseren dat hier wat onderhoud aan kan zitten.  

Houten Vloer, Hout, Muur, Achtergrond, Boord, Brown

Wat is een karpetten vloer?

Ook karpetten geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Toonaangevende merken zijn Desso en Bonaporte. Deze merken zijn iets duurder, maar dan weet je ook zeker dat je er kwaliteit krijgt. Het is mogelijk om een karpetten vloer in verschillende kleuren en ontwerpen te krijgen. Het grote voordeel van karpetten is dat je er weinig onderhoud en schoonmaakwerk aan kwijt bent. Benieuwd naar een karpetten vloer?  

Two White Rectangular Pillows With White Blanket on Floor

Hoe zit het met een gietvloer?

Een gietvloer is een van de meest populaire vloeren van dit moment. Het is relatief goedkoop in aanschaf in vergelijking met massief hout. Het heeft bijna geen onderhoud nodig, is in verschillende kleuren verkrijgbaar en daarbij is het geluiddempend. Zeker met kinderen in huis is een gietvloer een goede keus, aangezien troep snel verwijderd kan worden door de gladde bovenlaag. Maar niet iedereen vindt een gietvloer er mooi uitzien. Het geeft een ruimte een moderne uitstraling. Als je op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling dan is een gietvloer niet helemaal waar je naar op zoek bent.

Bij het maken van een keuze is het raadzaam om vloeren in verschillende huizen te bekijken en/of een showroom met vloeren te bezoeken. Zo krijg je een beter beeld van het totaalplaatje en de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *