Een vloer met stijl

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden als het om de vloer van je woning gaat, dat het lastig is om de juiste keuze te maken. Je kan kiezen voor een gietvloer wat tegenwoordig de nieuwste trend blijkt te zijn, of je kan kiezen voor een meer klassieke variant waarbij je voor een houten vloer kiest met een motief. Misschien spreekt een vloer met een betonlook je wel aan. Steeds vaker zie je in ieder geval dat de vloer en de uitstraling die je daarmee creëert steeds belangrijker wordt.

Gietvloer

Een gietvloer is een vloer die dun is en die gegoten wordt op de ondervloer die egaal gemaakt is. Door de huidige technieken kan dit vaak met een betrekkelijk dun oppervlak en met een scala aan mogelijkheden wat de uitstraling van de vloer is. Als je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt is deze variant een goede keuze omdat er weinig warmte verloren gaat door de relatief dunne vloer.

Een vloer van hout

Als je wil kiezen voor een vloer van hout dan zijn er nogal wat mogelijkheden te bedenken. Wat een mooie uitstraling heeft is een visgraat vloer. Deze variant heet zo omdat het hout op de vloer wordt neergelegd in de vorm van een visgraat. Het grote voordeel van deze manier van leggen is dat het hout minder ruimte krijgt om te werken bij temperatuurswisselingen, wat bijvoorbeeld zo kan zijn bij een vloerverwarming. Daarnaast is deze manier door de afwijkende vorm een lust om te zien en past het al snel in elke woonstijl.

De juiste vloer kiezen

Uiteindelijk gaat het bij een vloer om smaak. Je kan vinden dat laminaat het mooiste is, je kan kiezen voor een gegoten vloer of een houten visgraat vloer. Wat veel mensen echter niet zo snel bedenken is dat een vloer mits goed onderhouden en verzorgt met de juiste middelen, lang mee kan gaan. Een investering waar je lang plezier van kan hebben. Neem daarom de tijd om goed uit te zoeken welke vloer je precies wilt en zoek voor het leggen van de vloer vakmensen die weten waar ze het over hebben. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *