slaapkamer

Een gezellige slaapkamer inrichten doe je zo!

Is je slaapkamer aan vernieuwing toe? Wat de slaapkamer inrichting betreft zijn er oneindig veel mogelijkheden. Wij geven je een aantal tips en inspiratie voor het inrichten!

Rustige basis

Je slaapkamer is echt jouw persoonlijke plekje in huis. Creëer daarom een plekje waar je kunt rusten, chillen en natuurlijk slapen. Het inrichten van een slaapkamer begint bij de basis: een kleur voor de muur en eventueel een nieuwe vloer. Maar hoe kies je de juiste kleur? Ga opzoek naar mooie voorbeelden in tijdschriften en kies je favoriete kleuren. Maak een kleurenpallet van ongeveer vijf kleuren en herhaal deze in verschillende materialen. Zo vormt het samen een geheel. Met accessoires zoals een leuk houten fotolijstje is de slaapkamer in een mum van tijd een sfeervolle ruimte.

Knus met dekens en kussens

Kies een bed met een rustige uitstraling. Je decoratie kun je hier namelijk makkelijk op aanpassen. Zet het bed zo neer, dat je er van beide kanten goed omheen kunt lopen. Als je een grote slaapkamer hebt, zet dan je bed in het midden. Wil je lekker in je bed ploffen, gebruik dan meerdere plaids, kussens en dekbedovertrekken.

Slaapkamerlampen

Verlichting is een van de belangrijkste elementen om sfeer te creëren. Op het gebied van verlichting zijn er volop mogelijkheden. Heeft jouw slaapkamer een hoog plafond? Kies dan een grote hanglamp. Zorg er ook voor dat je voldoende licht hebt bij het lezen, door te kiezen voor een wandlamp of een staande lamp op je nachtkastje.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust. Ben je op zoek naar een manier om tijdschriften op te bergen in je kamer? Ga dan voor een opbergkist waar je een leuk zitje van kunt maken. Zo ziet je kamer er een stuk rustiger uit, en met een paar leuke kussens heb je ook nog een extra zitje.

En je kleren dan?

Voorkom dat je al je kleren rommelig over een stoel gooit. En ga voor een kledingrek, de perfecte manier om je mooiste items te showen. Naast dat het er veel opgeruimder uitziet, maakt je kleding onderdeel uit van je slaapkamer.

Vloerkleed

Last, but not least. Maak je kamer af met een warm vloerkleed onder je bed. Vloerkleden zijn een ideale toevoeging, deze zijn zacht, heerlijk warm en zorgen voor een gezellige sfeer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *