Dé tuintrend van 2021: composiet vlonderplanken

Het zonnige weer komt er weer aan en dat betekent dat de meeste Nederlanders hun tuin zomer klaar gaan maken. Grote kans dat je terras er niet meer zo mooi bij ligt als vorig jaar zomer. Misschien is je vlonder zelfs aan het rotten of is het helemaal verkleurd. Dit kan je gemakkelijk oplossen door gebruik te maken van composiet vlonderplanken. Daar ga ik je alles over vertellen. Twinson vlonderplanken kopen doe je voordelig bij Holland Kunststof.

Wat zijn composiet vlonderplanken?

Deze speciale planken zijn gemaakt van het materiaal composiet. Dit is een mengsel van twee componenten. Dit zijn houtvezel en thermoplastische kunststof. Door composiet te gebruiken lijkt het net alsof je hout hebt maar je krijgt niet de nadelen van hout. De planken vergen weinig onderhoud en hoeven niet meer bewerkt te worden. Ook zijn ze vormvast en zullen ze amper krom trekken. Al deze dingen zorgen ervoor dat je jarenlang geniet van je terras. Geen wonder dat ze steeds populairder worden.

Voordelen van composiet vlonderplanken

In het vorige stukje hebben we het al over een paar voordelen gehad, maar er zijn er nog meer. Hieronder volgen de meest belangrijke:

De planken gaan ongeveer 30 jaar mee en zijn kleurvast. Dit is een stuk langer dan hout. Ook bevat composiet antislip, hierdoor glij je nooit meer uit. Composiet vlonderplanken zijn weerbestendig, ze zullen dus niet rotten. Hierdoor zijn ze perfect te gebruiken rondom het zwembad, bijkomend voordeel hiervan is dat ze weinig tot geen splinters bevatten.

Houd je niet van schoonmaken? Nog een reden om composiet te nemen. Het schoonmaken van composiet vlonderplanken is namelijk erg gemakkelijk. Je hoeft geen hardnekkige schoonmaakproducten of hogedrukspuiten te gebruiken. Neem gewoon de speciale reiniger. Die is in de meeste webshops die composiet vlonderplanken aanbieden te verkrijgen. Doordat deze reiniger speciaal ontwikkeld is voor dit materiaal gaat het perfect. 

Kortom: er zitten enorm veel voordelen aan het gebruik van composiet vlonderplanken. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *