De industriële sfeer in de slaapkamer

Veel mensen passen de industriële woontrend toe in hun woonkamer of keuken. Een mooie trend waarmee je veel kanten op kunt. Maar ook voor de slaapkamer is deze woontrend bijzonder geschikt. De combinatie van materialen, vintage en nieuw geeft juist warmte en rust aan een slaapkamer. Maar hoe pas deze toe in de slaapkamer zonder dat je de rust in de kamer verliest. 

Industrieel  bed 

Het bed staat natuurlijk centraal in de slaapkamer. Dat moet natuurlijk een eyecatcher zijn, maar ook lekker slapen. Met een bed van hout en staal kun je kiezen voor luxe en voor warmte in je slaapkamer. Industriële bedden worden veelal gemaakt met hout en staal. Dit kunnen verschillende soorten hout zijn, zoals steigerhout of eikenhout. Dit hout is vaak bewerkbaar, zo is er te spelen met kleur met bijvoorbeeld een olie of washing.

 

Maak een bewuste keuze in hout, wanneer je gaat voor een bed van hout en staal. Eikenhout is vaak donker en juist steigerhout wat lichter is. Hiermee kun je dus spelen, zodat je de juiste sfeer in de slaapkamer brengt. 

Industriële kast 

Industrieel draait om een speelse samenstelling van materialen, maar ook een speelse opstelling van nieuw en oud. Je kunt ervoor kiezen om een oude kast te plaatsen, maar ook de stijl doortrekken met een echte kast in de industriële stijl. Dit kan met een kast van hout en staal, maar je kunt ook kiezen voor een volledige stalen kast. Welke industriële kast je ook kiest, houd rekening met de ruimte en de stijl waar jij voor gaat. 

Aankleden met accessoires 

Kleed de industriële slaapkamer aan met een variatie van accessoires. Kies voor vintage items zoals een oude klok of wekker en ga voor een variaties van materialen. Leuke leren kussens gecombineerd met zachte fluffy materialen geeft juist dat industriële gevoel. 

Verlichting 

De industriële lamp mag niet ontbreken in de slaapkamer. Je kunt kiezen voor een echte grote industriële staande lamp, maar ook als het gaat om kleine lampjes is er genoeg keuze. Dit kan in de vorm van hanglampen of kleine lampjes op je nachtkastje. 

Houd balans

Uiteindelijk kom je in de slaapkamer om te rusten. Kies dus altijd voor balans. Stijl je ruimte af met warme materialen, zodat het geen koude kille ruimte wordt. Speel daarnaast met hoogtes zodat je ruimte creëert. Zorg dat je de ruimte stijlt in vergelijkbare tinten en kies vooral voor de warme aardetinten. Zo behoud je rust. Kies bewust voor 2 of 3 grote items en beperk je daartoe. Zo wordt geen drukke bedoeling in de slaapkamer. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *