De ideale plek bepalen voor je tv in de woonkamer

Je komt thuis na een lange werkdag, ploft op de bank en zet de tv aan. Even tijd voor een relaxmomentje voor de buis. Voor veel mensen is tv kijken de manier om te kunnen ontspannen. Gemiddeld kijken Nederlanders maar liefst 2,5 uur tv per dag. Het is dus wel belangrijk dat de tv een mooi plekje in de woonkamer krijgt. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je dit het beste aan kunt pakken!

De plaats bepalen

Kijk voor de plaats van de tv naar de inrichting van je huiskamer. Waar staan de stoelen of banken en welke muur is het meest geschikt om naar te kijken? Let hierbij niet alleen op de afstand tot de tv, maar ook naar de lichtinval. Zorg ervoor dat de tv niet op een muur hangt waar veel zonlicht op valt, want dan zul je donkere scènes niet prettig kunnen bekijken. Ook is het slim om de tv op een muur te hangen waar niet continu mensen langslopen, kies liever voor een rustig plekje in de kamer. 

Weinig ruimte

Wie klein behuisd is, zal creatief om moeten gaan met de ruimte. Tv’s zijn tegenwoordig van groot formaat en dat kan lastig zijn als je geen muur over hebt in de huiskamer. Een handige oplossing hiervoor kan zijn om de tv in een hoek te plaatsen. Dit kan soms ook beter uitkomen met de plaatsing van de bank of stoelen. 

Tv niet mooi bij het interieur

Veel mensen die zich bezighouden met interieur en styling vinden een tv een doorn in het oog. Een groot zwart scherm is inderdaad niet de mooiste accessoire in je inrichting. Een optie is uiteraard om geen tv op te hangen, maar mocht je toch graag je favoriete programma’s willen volgen, dan kun je de tv ook onopvallend ophangen. Je kunt de tv bijvoorbeeld inbouwen in de muur, waardoor deze vanaf de zijkant niet opvalt. Ook kun je ervoor kiezen om de tv in een kast of ander meubel te plaatsen. Je kunt er dan zelfs deurtjes voor schuiven wanneer je niet aan het kijken bent.

Kijkafstand

De kijkafstand is ook erg belangrijk. De vuistregel voor de afstand is 2,4 keer de diagonaal van het scherm (in centimeters). Hoe groter de tv, des te groter de afstand moet zijn om prettig te kunnen kijken. Heb je je gehouden aan deze afstand, maar merk je dat je het beeld niet scherp kunt zien of de ondertiteling niet kunt lezen? Misschien ligt het dan niet aan je tv maar aan je ogen! Ga in dat geval eens langs bij een opticien om een oogmeting te doen. Wie weet is je probleem opgelost met een bril, lenzen of nacht lenzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *