Daklekkage

Daklekkage? Kom direct in actie!

Het is u vast ook eens overkomen. Tijdens een fikse regenbui stroomt het water niet alleen langs de ramen van uw woning, maar ook langs de binnenmuren. Het is lastig om te zien waar de lekkage precies vandaan komt, maar één ding is zeker: u wilt dit zo snel mogelijk verholpen hebben! Een lekkage dak kan voor veel waterschade zorgen, iets waar u uiteraard niet op zit te wachten. Het is daarom ook van belang dat u direct actie onderneemt. Wij leggen u in dit stappenplan uit wat u het beste kunt doen in het geval van een lekkage dak.

  1. Lekkage dak? Onderneem direct actie om extra schade door al het regenwater te voorkomen.

2. Zet een emmer onder de plaats waar het water naar beneden komt zodat het water wordt opgevangen.

3. Bel een loodgieter. U kunt zelf op zoek gaan naar de oorzaak, maar bij daklekkages is dit helaas niet gemakkelijk. Het is daarom verstandig om een professional in huis te halen die het probleem voor u kan oplossen.

4. Houd ondertussen de emmer goed in de gaten. Mocht de emmer behoorlijk vol lopen, gooi deze dan ondertussen leeg. Zo voorkomt u overstromingen en extra schade.

5. De loodgieter zal zo snel mogelijk bij u komen om de oorzaak van de lekkage dak op te sporen en te repareren.

Lekkage opsporen

Zodra een loodgieter wordt ingeschakeld bij een daklekkage is de oorzaak van deze lekkage vaak nog niet bekend. De eerste taak van de loodgieter zodra hij bij u thuis is, is dan ook het opsporen van de oorzaak. Loodgieters beschikken over speciale lekdetectiesystemen waarmee zij het lek in uw dak kunnen vinden. Zodra bekend is waar het lek zich bevindt, kan de loodgieter het dak repareren. De meest voorkomende oorzaak van een daklekkage is verouderd of niet goed onderhouden lood- en zinkwerk. Daarnaast kunnen ook een verstopte dakgoot of verschoven dakbedekking voor een vervelende lekkage zorgen.

Heeft u last van een daklekkage en bent u op zoek naar een loodgieter? Kijk dan eens op lekkage dak en vind een loodgieter bij u in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *