houthaard

Comfortabele winteravonden met het beste brandhout

Met de koude wintermaanden voor de deur, komt de tijd van gezellige avonden bij de open haard dichterbij. Het knisperende vuur en de heerlijke warmte zorgen voor een aangename sfeer in uw woonkamer. Voor een optimale ervaring is het van belang dat u goede kwaliteit brandhout in uw haard heeft. Wanneer de kwaliteit van uw brandhout te wensen over laat, kan dit zorgen voor rookoverlast en zwarte aanslag op ramen en muren. Ook verschilt het welk soort brandhout het beste is voor uw haard. In dit artikel leest u meer over de verschillende soorten brandhout.

Eikenhout

Bij veel mensen staat eikenhout bekend als uitstekend brandhout. En dat is volledig terecht! Eikenhout brandt langzaam, heeft een heerlijk warme vlam en zorgt voor weinig rookontwikkeling. Met dit soort brandhout combineert u comfort en efficiëntie.

Berkenhout

Berkenhout is uitstekend geschikt als brandhout voor kleinere open haarden, kachels en inbouwcassettes. Berkenhout heeft maar weinig zuurstof nodig en heeft een schone verbranding. Hierdoor zorgt het brandhout voor weinig vervuiling in uw open haard. Bovendien is berkenhout als brandhout erg makkelijk om aan te maken.

Essenhout

Met zijn rustige vlam is ook essenhout een populair soort brandhout. Het spat niet en het bovendien makkelijk aan te maken. Essenhout heeft een lange brandduur, waardoor het een efficiënt type brandhout is.

Beukenhout

Beukenhout is één van de hardste soorten brandhout. Het is makkelijk aan te maken en geeft maar weinig rook. Beukenhout geeft van alle types brandhout de meeste warmte af.

Elzenhout

Elzenhout is een zacht soort brandhout, die bij uitstek geschikt is voor speksteenkachels. Deze kachels hebben vaak als enkel doel om te zorgen voor warmte. Elzenhout staat bekend als brandhout dat een lange brandduur heeft, waardoor u extra lang kunt genieten van een heerlijk vuurtje, met comfortabele warmte!

Welk soort brandhout u ook gebruikt, allemaal dragen ze bij aan heerlijke, winterse sferen in uw woonkamer. U kunt het beste kiezen voor gedroogd brandhout in plaats van vers hout. Gedroogd brandhout brandt makkelijker, geeft meer warmte af en zorgt niet overlast. Vochtig hout geeft namelijk veel rook en dat is schadelijk voor uw gezondheid. Om te profiteren van de scherpe prijzen, kunt u het beste groot inkopen. Dan heeft u bovendien altijd voldoende brandhouthout op voorraad en komt u nooit in de kou te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *