4 tips voor het kiezen van een loungeset! 

Een loungeset kopen kan een uitdaging zijn, want waarschijnlijk kom je er al snel achter dat de keuze nogal overweldigend is! Dit is zeker het geval wanneer je het aanbod van zowel online als offline winkels naast elkaar legt. Daarom is het belangrijk dat je een aantal zaken goed op een rijtje zet, voordat je een echte aankoop doet. Denk maar bijvoorbeeld aan zaken zoals het design, de functie, het materiaal en het comfort van de tuinset. Daarom delen we in dit artikel vier handige tips, zodat de keuze voor een mooie loungeset een stuk makkelijker wordt gemaakt!

 1. Welke loungeset past bij mijn tuin/terras?
  Natuurlijk is de uitstraling van een loungeset erg belangrijk, want je wilt ook dat het er leuk uitziet in de tuin. Ga dus bij jezelf na welke stijl bij jouw tuin of balkon past. Het materiaal is van grote invloed op de uitstraling van een tuinset. Wicker heeft bijvoorbeeld een warme uitstraling, terwijl een kunststof of stalen tuinset weer een strakke en moderne look geeft. Voor landelijke tuinen is een loungeset van natuurlijke materialen zoals teakhout weer heel passend. Staar je echter niet alleen blind op het materiaal van het onderstel en het frame, want ook de bekleding kan de uitstraling van een loungeset beïnvloeden. 
 2. Past de loungeset wel?
  Daarnaast is het ook goed om te weten hoeveel ruimte je eigenlijk beschikbaar hebt. Deze informatie is handig omdat je dan kan bepalen hoe groot het formaat moet zijn en voor welke indeling je moet kiezen. Natuurlijk moet de loungeset groot genoeg zijn voor het aantal personen in jouw huishouden, maar tegelijkertijd moet de loungeset ook passen op het terras of balkon. Sommige tuinsets zijn modulair, dus dan kun je nog spelen met de indeling. Dit is vooral handig voor kleinere ruimtes, omdat je dan nog eventueel kunt schuiven, afhankelijk van de situatie. 
 3. Hoe comfortabel is de loungeset?
  Het zitcomfort moet uiteraard ook groot zijn, want niets is heerlijker dan na een lange werkdag neerploffen op een lekkere loungeset. Kijk dus bijvoorbeeld of de kussens gevuld zijn met stevig materiaal, zodat je een langere tijd comfortabel kunt zitten. Koop je je loungeset in de winkel? Ga dan gerust proefzitten om te bepalen of de bank comfortabel genoeg is voor jou. 
 4. Onderhouden
  Een waterproof loungeset is geen overbodige luxe, zeker in Nederland! Kies dus voor een tuinset die wel tegen regen kan en kijk daarnaast naar de onderhoudseisen. Is de bank bijvoorbeeld makkelijk schoon te maken als je hebt gemorst? Dit is zeker belangrijk als je kleine kinderen hebt of zelf regelmatig een hapje en een drankje nuttigt.
  White Wicker Armchair Near Pink FlowersBron: Latour-lith.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *